Doru Rocker Ionescu a lansat două cărţi la Timişoara. Ce volum dedicat...

Doru Rocker Ionescu a lansat două cărţi la Timişoara. Ce volum dedicat rock-ului din orașul de pe Bega pregătește FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-97448009">

11202805_10153315570316964_8494799306941338846_nMelomanii timişoreni au avut parte de o seară specială, în cadrul căreia unul din cei mai cunoscuţi cronicari muzicali din ţara noastră, Doru Rocker Ionescu, şi-a lansat două cărţi.

Evenimentul desfăşurat la Viniloteca a stârnit interesul pasionaţilor de muzică, iar după speech-ul de rigoare al autorului, la faţa locului a avut loc o sesiune de autografe şi poze în cadrul căreia s-au depănat şi o serie de amintiri. Cărţile lansate cu acest prilej cu fost „Jurnal de Rocker Doru Ionescu în dialog cu un cristian” (editura Casa de pariuri literare) şi „Timpul chitarelor – Muzica tineretii… a la Cluj” (Eikon).

„Vă mulţumesc pentru prezenţă şi vreau să spun că sunteţi mai mulţi decât la cele două lansări din Bucureşti, care au avut loc la marele târg de carte şi în micul Club A. Rock-ul, în ultimul timp, mai ales după 30 octombrie încoace, e văzut mai aiurea în ţară. Am ajutat rockul timişorean prin filmări la TVR. Am simţit nevoia să continui volumul «Timpul chitarelor», fiindcă ediţia iniţială era dezechilibrată total. De exemplu F.F.N. (Formaţia Fără Nume) nu avea nicio secundă de arhive şi nu am putut să o menţionez. Am hotărât să lansez continuări pe volume. Cartea aceasta este dedicată Cluj-ului şi, alături de muzicieni din jazz, rock sau folk, am inclus şi cronicari clujeni: Richard Constantinidi şi Nelu Brânduşan. Acestuia din urmă am avut bucuria să îi ofer cartea, după ce a ieşit din spital, şi el fiind prezent la clubul Colectiv. Cealaltă carte este un interviu făcut de un cristian“, a precizat autorul la dubla lansare de carte.

Cei interesaţi au mai putut afla că Doru Rocker Ionescu pregăteşte o carte despre Florian Lungu şi chiar şi un volum dedicat muzicii timişorene, sub numele de Timişoara dragostea mea. „Sper ca la sfârşitul anului viitor să lansăm cartea «Timişoara, dragostea mea». Iniţial, era un capitol din cartea «Timpul chitarelor». Bineînţeles va fi şi o istorie a TimRock-ului, am un interviu cu Ionel Marchiş, deasemenea am un interviu cu regretatul Petru Umanschi. Sper să găsim un editor al cărţii, aici în Timişoara“, a precizat Doru Rocker Ionescu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.