DRAMELE micuților cu dizabilități din Timișoara. Cum sunt marginalizați și ce măsură...

DRAMELE micuților cu dizabilități din Timișoara. Cum sunt marginalizați și ce măsură propune un consilier local

1
DISTRIBUIȚI

copil handicap

Problemele persoanelor cu dizabilități din județul Timiș sunt multe și complexe. Marginalizați de societate sau condamnați la o viață fără viitor pentru că nu au parte de servicii adaptate nevoilor lor – acestea sunt doar câteva dintre dificultățile oamenilor care au un handicap. De Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, Organizația Femeilor Social-Democrate Timișoara a organizat o dezbatere inedită, în cadrul căreia s-a vorbit de persoanele cu dizabilități din Timiș și cum pot fi ele ajutate.

„Putem constitui o societate în care persoanele cu dizabilități să fie integrate doar dacă fiecare dintre noi își deschide sufletul și concepția.


Trebuie să acceptăm să fim diferiți și că e normal să fim diferiți, să arătăm care sunt posibilitățile acestor persoane cu dizabilități”, a explicat, ieri, Laila Onu, directorul Fundației „Pentru Voi”, care ajută peste 200 de oameni cu deficiențe intelectuale să se integreze în societate.

Avocatul Luminița Țundrea a semnalat o situație scandaloasă. În Timișoara, locurile de joacă nu sunt adaptate pentru micuții cu handicap. În aceste condiții, acești prichindei nu pot să se joace în parcuri la fel ca ceilalți copii. Consilierul local PSD Romanița Jumanca vrea să schimbe, însă, acest lucru.

„În această săptămână, Romanița Jumanca a depus un proiect la Consiliul Local Timișoara prin care propune ca cinci parcuri din oraș, locuri de joacă pentru copii să fie adaptate astfel încât și copiii cu dizabilități să se poată juca. Acești copii sunt excluși pentru că societatea nu le-a asigurat condițiile să fie incluși alături de ceilalți micuți. Mai multe mămici ale unor copii cu deficiențe s-au plâns că micuții nu se pot juca în parc și vrem să schimbăm acest lucru”, a explicat Luminița Țundrea.

1 COMENTARIU

  1. promisiune iluzorie a doamnei, se va face peste ani si ani. Asociația noastră merge la domnul primar mereu si dumnealui ne intelege.
    Doamnele vot sa candideze la anul, dar să nu se urce pe carucioarele copiilor nostri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.