Drumul care duce la Mănăstirea Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş,...

Drumul care duce la Mănăstirea Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş, inaugurat. Vezi ce provocare i-a lansat Mitropolitul Banatului lui Titu Bojin

0
DISTRIBUIȚI

bojin taiere panglica

Şeful Consiliuli Judeţean Timiş, Titu Bojin, a inaugurat astăzi un nou drum în judeţul Timiş. Este vorba de un tronson de drum de 5.7 kilometri care leagă Banloc de Partoş, şi graţie căruia turiştii vor putea vizita mănăstirea Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, aflată momentan în construcție. Șeful Consiliului Județean a declarat că „aşa cum aţi auzit drumul are o utilitate deosebită . Aţi văzut ce a spus Mitropolitul Banatului că sfântul Iosif de la Partoş a slujit aici acum câteva sute de ani. Realizarea acestui drum are şi o semnificaţie religioasă pentru ceea ce înseamnă Timiş şi Banat.(…) Eu mă bucur că am reușit să facem acest drum şi sigur că vom fi foarte atenţi la ceea ce se va face în continuare şi vom reuşi să rezolvăm câteva probleme de suflet pentru ceea ce înseamnă Banat”.

La inaugurare a luat parte şi Mitropolitul Banatului, care a i-a lasant preşedintelui consiliul judeţean Timiş provocarea de a face încă un drum care să legea Partoșul de Serbia.


După slujba oficiată de Mitropolitul Ioan Selejan enoriașii au avut parte și de un concert susținut la nai de artistul Nicolae Voiculeţ. Despre utilitatea noului drum, Mitropolitul a declarat că „am avut bucuria astăzi de a participa la inaugurarea drumului care duce până la mănăstirea Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, o mânăstire a cărei istorie se duce departe în negura de vremi, știm doar că pe la 1650 Sfântul Iosif, fostul mitropolit, s-a retras aici. Cred că este o binecuvântare a sfântulu, el s-a rugat la Dumnezeu ca să se facă această cărare, că să spun așa, asfaltată, pentru că mai mulți credincioși iubitori de Dumnezeu, de neam și de țara să poată veni aici. De asemenea venind pe acest drum am constata că suntem foarte aproape de graniță, numai 2,5 kilometri, iar dincolo de graniță sunt frații noștri români și am lansat această idee astăzi și domnului primar și domnului președinte al Consiliului Județean să facem tot ce este posibil să întindem această mână caldă către frații noștri români din Serbia, iar acest drum va fi, zic eu, ca un balsam, care va vindeca o rană, pentru că cineva sfârtecat la un moment dat din trupul patriei române, și i-a despărțit pe români de o parte și de alta”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.