Timișoreanul Vlad Neaga, între sportivii anului în motociclismul românesc. Ce își dorește...

Timișoreanul Vlad Neaga, între sportivii anului în motociclismul românesc. Ce își dorește adolescentul-campion de la 2016

1
DISTRIBUIȚI

12038288_903281689758061_2886630086924587986_n

Banatul are resurse pentru a da campioni în motorsport. 2015 a fost încă un an de progres pentru Vlad Neaga. Adolescentul-minune din Supermoto și-a păstrat titlul național și și-a început aventura europeană. Sportivul legitimat la CS Dumbrăvița are o singură mare dorință, să devină numărul 1 mondial.

La doar 16 ani, Vlad Neaga a reușit să se impună într-un sport dur. La clasa S Open în Supermoto timișoreanul a câștigat titlul național în fața lui Sorin Trăistaru, arădeanul desemnat sportivul anului în 2015 după ce s-a clasat pe 13 în circuitul mondial la Supermoto S1. ”E pentru a doua oară când câștig titlul de campion național al României, pot spune că a fos cel mai greu an pentru că am început să participăm la Campionatul European Supermoto, unde nivelul e foarte ridicat. Au fost curse în Spania, Italia și Polonia, acolo am obținut cea mai bună clasare, locul 13, am încercat de la primul campionat național să ridicăm nivelul și să ne îndreptăm spre astfel de competiții”, a declarat Vlad Neaga. Acesta a reușit să se claseze pe locul 3 în Campionatul Est-European de Supermoto și a fost premiat la Sofia alături de câștigătorul Ionel Pascotă, tot din Timișoara.

gala sportului (30)

Vlad Neaga, cu numărul de concurs 194, a fost nominalizat între sportivii anului la Gala Campionilor FR Motociclism, cât și la Gala Prosport (foto) organizată de CJ Timiș.


Eforturile tânărului de la Liceul ”William Shakespeare” nu sunt puține, sportul cu motor fiind unul costisitor. În prezent acesta concurează pe un model ”TM”. ”Cel mai dificil e cu partea financiară. Ambiția ca sportiv o ai tot timpul. A fost un suport foarte bun din partea părinților și le mulțumesc și sponsorilor. În campionatul național mă descurc foarte bine, la Campionatul European sunt cel mai tânăr dintre concurenți și acolo nivelul e mult mai ridicat. Unii au buget de până la trei ori mai mari, dar am trecut peste asta și încerc să obțin un rezultat cât mai bun”, spune campionul din Supermoto.

În noul an Neaga #194 își propune să facă încă un pas către visul său: ”Pentru 2016 vom încerca în continuare să participăm la numeroase competiții. Să-mi păstrez titlul de campion național și să mă îndrept spre campionate precum ar fi Austria, Germania, Italia, să devin cât mai bun în drum spre titlul de campion mondial!”.

Foto: Facebook / Vlad Neaga

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.