Eșec DUREROS pentru BC Timișoara cu Phoenix Galați, conturat după o decizie...

Eșec DUREROS pentru BC Timișoara cu Phoenix Galați, conturat după o decizie dubioasă. De ce poate fi afectat lotul ”leilor” în mini-vacanță

0
DISTRIBUIȚI

bct galati (10)

”Leii din Banat” au încheiat rău și ultimul joc din 2015. BC Timișoara a pierdut pe final duelul din subsolul clasamentului cu Phoenix Galați, scor 75-79 (36-35), după ce a fost pedepsită drastic în ultimele minute de câteva decizii ale brigăzii de arbitri. Echipa pregătită de Milorad Perovic a intrat astfel în mini-vacanță pesimistă cu gândul la lupta dură pentru supraviețuirea pe prima scenă.

BC SCM Timișoara a început jocul de la 0-6 și a fost condusă cu nouă puncte de nou promovata din Moldova în sfertul 1. 19-21 a fost scorul după primele zece minute. ”Leii” au reușit apoi să revină treptat iar Smith își aducea echipa pentru prima dată în avantaj când mai erau cinci minute și jumătate până la pauză (scor 28-26). Sfertul 3 a început mai bine pentru echipa lui Florin Nini. Baschetbaliștii alb-violeți au revenit din nou și conduceau cu 57-54 înaintea ultimei pătrimi după ce au avut un parțial de 9-0. Lucrurile păreau să meargă bine în sfertul 4 pentru Zivanovic, aproape impecabil de la linia de libere, și colegii săi. Același Smith și-a dus echipa la +6 însă după ce bănățenii rămân fără Dundjerski și oaspeții fără Lemyk, pentru cumul de faulturi, are loc o fază discutabilă. Threat marchează pentru 67-69 apoi brigada condusă de Laszlo Bukuresti dictează și anti-sportiv la Djapa. Moment în care balanța s-a înclinat decisiv în favoarea celor de la CS Phoenix. Cu punctele de la ”libere” oaspeții au ajuns la +4. Timișorenii au fost pedepsiți din nou pentru un presupus fault al lui Toth. Tot Rohde a punctat și la 67-73, cu doar un minut și 34 de secunde de jucat, revenirea era aproape imposibilă. Mai ales că Djapa acumulase și el cinci greșeli.

BC Timișoara pierde și rămâne cu doar două victorii, la fel cu partenera de suferință Gaz Metan.


Pentru ”lei” se anunță o iarnă grea, după pauza de Anul Nou urmează trei jocuri consecutive afară, primul la Tg. Mureș pe 16 ianuarie.

Cel mai bun om al jocului a fost Yaroslav Lemyk, autor a 24 puncte și totodată 11 recuperări. Ex-timișoreanul Milos Pesic a realizat de asemenea un double double cu 10 puncte și 12 rec. Pentru BC Timișoara au marcat: Zivanovic (16 pt.), Petrișor (1), Jelenic (4), Dundjerski (8), Subotic (7), Toth (9 și 10 rec.), Djapa (11) și Smith (19).

Riscă să le plece titularii. ”Suntem o echipă mică”

Deși situația financiară a fost redresată antrenorul Milorad Perovic are emoții în privința unor componenți care și-au manifestat dorința de a pleca. ”Am jucat unele părți foarte bine, unele foarte proaste. Am avut mari probleme în a pregăti jocul ca să evoluăm bine. Am avut probleme pentru că Djapa și Dundjerski au părăsit mai repede terenul. Nu pot să vorbesc mult despre arbitraj, în acest moment cred că suntem o echipă mică, noi BC Timișoara, și nu avem șanse să ne luptăm cu arbitrajul. Important pentru noi e să continuăm să jucăm și să vedem ce se va întâmpla. Acum avem șanse mici să rămânem în campionat pentru că am pierdut acasă”, a declarat la final Milorad Perovic.

Cel mai mult a atras atenția Vujadin Subotic, care e dorit și de echipe din țară. Alături de Djapa și Jelenic, cei trei ar putea pleca în iarnă dacă nu semnează contracte noi. ”Mai avem trei transferuri, numai trei. Dar dacă Jelenic, Djapa, Subotic pleacă, vom avea probleme să găsim încă trei oameni. Vom vedea după Anul Nou cine e dispusă să revină să lupte. Smith pleacă mâine în America, nu știu dacă se întoarce. Doar Dundjerski și Zivanovic au contract până în aprilie”, a precizat Perovic.

De partea cealaltă pentru Florin Nini, revenit în Banat după campania cu fetele la EuroBasket, succesul din ”Olimpia” a fost mană cerească, Phoenix având acum cinci succese în 14 meciuri. ”E o victorie extrem de importantă pentru noi. Știm că e o echipă schimbată în bine, au venit jucători valoroși, precum Subotic și Zivanovic. Știam că s-au redresat și financiar. Această victorie ne dă o liniște. A fost un meci disputat, cu multe contacte, faulturi. E un meci câștigat pe recuperări ofensive, două-trei momente-cheie și aruncările libere… Mă bucur că deși nu putem să ne lăudăm cu un buget mare am reușit să facem o echipă valoroasă. E un campionat al bugetelor, avem multe de construit”, a spus Florin Nini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.