Este OFICIAL: unităţile comerciale din Timişoara, OBLIGATE de CLT să aibă aviz...

Este OFICIAL: unităţile comerciale din Timişoara, OBLIGATE de CLT să aibă aviz ISU. Ce proiect a fost votat de aleşii locali

0
DISTRIBUIȚI

clt buget 2015 08_resize

Proiect important votat de aleşii locali din Timişoara, la plenul din această săptămână. După tragedia de la clubul bucureştean Colectiv, incendiu în urma căruia nu mai puţin de 60 de persoane au decedat, autorităţile locale iau măsuri pentru protecţia cetăţenilor.

În acest sens, la Timişoara au fost făcute mai multe controale ale căror rezultate nu au fost deloc îmbucurătoare: cele mai multe localuri nu aveau autorizaţie ISU.


În vreme ce o parte din patroni şi-au închis afacerile, fie definitiv, fie temporar, pentru a intra în legalitate, Consiliul Local Timişoara a elaborat un document care stipulează clar condiţiile care trebuie satisfăcute de unităţile comerciale care desfăşoară activităţi în Timişoara.

Intitulat „Regulament privind condițiile de desfășurare a activităților comerciale și de prestări servicii pe raza municipiului Timișoara”, actul a ajuns marţi pe lista de proiecte suplimentare şi după mai multe discuţii, a fost votat. Edilul-şef Nicolae Robu a explicat că „este o procedură în cadrul acestui regulament care stabileşte clar condiţiile în care se poate obține acordul comercial pentru funcționarea unităților, dar şi cum poate fi reînnoit acordul, având în vedere obligația legală care prevede reînnoirea în fiecare an. Important de spus este că, până acum, nu era reglementat şi totul se făcea după ureche. Acum am instituit o procedură clară şi un act care spune tot ce trebuie să conțină dosarul. Știți că erau controverse și pe subiectul aviziului ISU, dacă trebuie să fie un aviz ISU sau nu, acum se spune extrem de limpede că trebuie”.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.