EXCLUSIV Nicolae Robu a sfidat DNA până în ultimul moment în...

EXCLUSIV Nicolae Robu a sfidat DNA până în ultimul moment în legătură cu prejudiciul din dosarul finanţării echipei lui Marian Iancu. Vezi ce MINCIUNĂ le-a spus jurnaliștilor

0
DISTRIBUIȚI

robu dna

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a încercat, până în ultimul moment să le ia apărarea inculpaților din dosarul finanțării ilegale a echipei de fotbal Politehnica Timișoara a lui Marian Iancu, în ciuda declarațiilor făcute, ieri, la ieșirea din sediul DNA Timișoara – au dezvăluit, pentru PRESSALERT.ro, surse din cadrul municipalității care au dorit să-și păstreze anonimatul. A doua zi după ce Consiliul Local Timișoara a refuzat să voteze pro sau contra constituirii ca parte civilă, susținând că este atribuția legală a primarului, Nicolae Robu nu a trimis DNA o solicitare de lămurire, ci o adresă în care spunea că Primăria Timișoara se va constitui ca parte civilă cu un prejudiciu care va fi stabilit după anchetă și care să fie „corelat cu confirmarea faptelor şi a vinovăţiei persoanelor”.


Practic, Robu mergea pe varianta pregătită de Serviciul Juridic, luând apărarea indirect celor vizaţi de anchetă. Primarul nu a suflat, ieri, niciun cuvânt despre această adresă iniţială.

DNA a trimis, după două zile, o nouă solicitare în care a cerut un răspuns clar din partea primarului Nicolae Robu. Când a fost chemat la audieri, edilul s-a grăbit să pregătească documentul cu constituirea de parte civilă, au susţinut aceleaşi surse. În stilul caracteristic, Robu a susţinut că îşi asumă responsabilitatea, deşi în opinia sa Consiliul Local Timişoara ar fi trebuit să se pronunţe asupra prejudiciului de 31.669.417,71 lei. Afirmaţia lui Robu din document este în contradicţie cu ce a declarat jurnalişitilor la ieşirea din sediul DNA când a susţinut că este obligaţia sa legală în legătură cu prejudiciul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.