EXCLUSIV Primarul Nicolae Robu, audiat la DNA Timișoara. Vezi care este motivul...

EXCLUSIV Primarul Nicolae Robu, audiat la DNA Timișoara. Vezi care este motivul UPDATE 1 Ce a declarat la ieşire FOTO şi VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1295231593">

robu dna2

Primarul Timișoarei, liberalul Nicolae Robu, a ajuns în urmă cu câteva minute la sediul DNA Timișoara.

Oficialul a fost convocat de procurorul care instrumentează dosarul finanțării echipei de fotbal Politehnica Timișoara a lui Marian Iancu, dosar în care fostul primar Gheorghe Ciuhandu, secretarul Ioan Cojocari și alte nouă persoane sunt inculpate pentru abuz în serviciu pentru un prejudiciu de 27 milioane de lei. DNA Timișoara a trimis o adresă prin care i-a cerut primarului să spună dacă instituția se constituie ca parte civilă.

Nicolae Robu a încercat să arunce responsabilitatea în curtea consiliului local, dar aleșii au refuzat să voteze pentru sau ămpotriva constituirii… Conform legii administrației locale, primarul este cel care reprezintă în justiție municipiul. În același dosar a fost chemat astăzi la DNA, din nou, și secretarul Ioan Cojocari.

La ora 15.00, Nicolae Robu a sosit la DNA Timișoara, însoțit de șoferul său. Primarul avea în mână mai multe hârtii. Primarul a urcat la DNA Timișoara, în timp ce șoferul a rămas să-l aștepte în holul clădirii.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Nicolae Robu a ieşit de la audieri după mai bine de o oră. „A trebuit să aduc răspunsurile şi am dat şi o declaraţie privind cazul Primăria Timişoara – Politehnica, în perioada Ciuhandu – Iancu. Răspunsul meu personal, aşa cum am anunţat şi în şedinţa de consiliu local, a fost că ne constituim în parte civilă cu suma care este ea în momentul de faţă în documente. Am precizat suma, aceea de 31 de milioane de lei. Am explicat şi atunci – atâta vreme cât orice decizie privind veniturile si cheltuielile este luată de consiliul local, iar primarul doar pune în execuţie deciziile consiliului local, mi s-a părut şi mi se pare şi acum firesc să îşi exprime punctul de vedere şi consiliul local. Nu şi l-a exprimat, nicio problemă. Eu, oricum, prin lege, sunt reprezentantul municipiului Timişoara şi atunci am formulat punctul meu de vedere fără să invoc şi poziţia consiliului, neavând-o. Conex erau expertizele în discuţie. Haideţi că ajunge”, a declarat Robu. Poziţia de astăzi a primarului este diferită de cea exprimată în plenul Consiliului Local Timişoara când a susţinut că aleţii locali ar trebui să voteze şi că ar trebui să se constiutie ca parte civilă doar de principiu, fără a fi dataă o sumă exactă, aşa cum se susţinea într-un punct de vedere al Serviciului Juridic al Primăriei Timişoara.

Foto: Adrian Pîclișan


LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.