EXPLOZIV Peste UN MILION DE EURO, plătiți de Retim acționarului german pentru...

EXPLOZIV Peste UN MILION DE EURO, plătiți de Retim acționarului german pentru închirierea unor maşini, deşi avea bani să le cumpere. Vezi prețurile HALUCINANTE dezvăluite de Alfred Simonis la PRESSALERT LIVE VIDEO

6
DISTRIBUIȚI

alfred simonis (3)

Dezvăluiri explozive făcute publice, în această seară, de consilierul local PSD Alfred Simonis la PRESSALERT LIVE. Societatea Retim, care are ca acţionari 50% Consiliul Local Timişoara şi 50% RER, un acţionar privat german, ar fi închiriat mai multe autoturisme, autoutilitare şi autogunoiere chiar de la RER în schimbul unor sume fabuloase. Asta deşi societatea care este pe profit ar fi avut bani să le cumpere, şi astfel ar fi economisit importante sume de bani. În total, potrivit consilierului local PSD, Retim a plătit peste un milion de euro pentru închirierea acestor autoutilitare, în ultimii zece ani. Unele dintre maşini sunt închiriate cu sume fabuloase, în fiecare lună.

Astfel, „o autogunoieră Mercedes e închiriată de RER din anul 2003 Retim-ului în schimbul sumei de 6.750 lei pe lună. Deci, în ultimii 12 ani, plata chiriei pentru această maşină este de aproximativ un milion de lei, atât a plătit Retim-ul pentru o autogunoieră închiriată. Asta în condiţiile în care o astfel de maşină nouă costă 80.000 euro. S-a plătit chirie de trei ori şi ceva preţul maşinii. De asemenea, o Skoda Superb este închiriată din anul 2009 de la RER cu 3.000 lei pe lună. S-au plătit în ultimii şase ani pentru această maşină 55.000 euro, iar o maşină nou-nouţă costă 20.000 euro. RER a închiriat Retim-ului şi trei Dacii Logan, din 2014, cu 415 euro lunar fiecare. Pentru fiecare maşină s-a plătit 17.000 euro chirie până acum, deşi o astfel de Dacie Logan nouă costă cel mult 8.000 euro. De asemenea, o autogunoieră Iveco este închiriată cu 8.000 lei lunar din anul 2014. Iar din septembrie anul acesta, trei autogunoiere sunt închiriate cu 2.000 euro pe lună fiecare”, a detaliat Alfred Simonis.

Potrivit pesedistului, din anul 2012 şi până în prezent, în madatul lui Robu 22 de vehicule au fost închiriate de Retim de la RER, în timp ce în toate mandatele lui Gheorghe CIuhandu s-au închiriat doar șase mașini. „Se deturnează fondurile Retim.


Evident, conducerea executivă a societăţii, dar şi cei care reprezintă Consiliul Local Timişoara în consiliul de administraţie al Retim vor trebui să răspundă nu doar în faţa noastră, ca acţionari, ci şi în faţa legii. Vorbim de un prejudiciu adus statului român. Atunci când reprezinţi statul român, nu poţi să iei decizii de capul tău”, consideră consilierul local PSD.

În acest moment, în consiliul de administraţie al Retim se află şi doi consilieri personali ai primarului Nicolae Robu: Dorel Borza şi Sanda Greblă. „Aceştia ar trebui să apere societatea Retim. Am informaţii şi documente că Retim, în loc să cumpere autoutilitare sau autogunoiere, deşi are un profit de două, trei milioane de euro în fiecare an, o parte le închiriază de la acţionarul german, RER. Deci, RER e acţionar la Retim şi închiriază maşini societăţii, asta deşi Retim ar avea bani să le achiziţioneze”, a explicat Alfred Simonis. Prin această manevră practic se diminuează profitul societăţii în defavoarea administraţiei locale.

Alfred Simonis crede că primarul Nicolae Robu nu poate să spună că nu ştie despre situaţia incredibilă de la Retim, asta în condiţiile în care a desemnat doi oameni în consiliul de administraţie al societăţii care să-l informeze cu privire la ce se întâmplă acolo. Potrivit declaraţiei de avere a Sandei Greblă, aceasta primeşte lunar 2.200 lei pentru că face parte din consiliul de administraţie al Retim. „Cred că atât domnişoara Greblă, cât şi domnul Borza înţeleg ce se întâmplă la Retim. Ar trebui să apare interesele instituţiei pe care o reprezintă. La Retim se petrec lucruri foarte grave. În cazul în care se constată că bugetul Consiliului Local Timişoara a fost prejudiciat, grupul de consilieri PSD nu va sta cu mâinile în sân. Este incredibil ce se întâmplă la Retim”, a conchis Alfred Simonis. Acesta a susținut că așa se explică de ce Nicolae Robu refuză de o lună de zile să pună în discuția Consiliului Local Timișoara proiectul de hotărâre prin care se propune schimbarea ca reprezentant în AGA de la Retim a liberalului Vasile Vesa „care mi-a spus că nu prea înţelege ce se petrece acolo şi că nu mai vrea să fie acolo”.

Vă reamintim că primarul Timişoarei, Nicolae Robu se plimbă cu un Mercedes clasa E, cumpărat de Retim. De asemenea, Retim plăteşte şi utilităţile pentru această maşină, iar până de curând şi factura la telefonul mobil al edilului-şef era achitată tot din bugetul societăţii, după ce abonamentul a fost mutat de la primărie în încercarea de a ascunde costurile după ce PRESSALERT.ro a dezvăluit că în concediul din Dubai Nicolae Robu a avut o factură de peste 3.2000 euro, plătiţi din fonduri publice.

6 COMENTARII

  1. Retim un adevarat cuib de derbedei si hoti,
    Pusi doar pe furaciuni, doar nu fura de la ei, ne fura pe noi cetatenii Timisoarei, si Pronarul un alt papagal care se inhaiteaza cu Derbedeii de la Retim si accepta diferite avantaje si beneficii, are consilieri personali foarte buni care il sfatuiesc ce sa faca,
    Rusine Retim, Rusine Marcel Petrisor director Retim,
    Orasul in unele zone este dezastru, se depoziteaza gunoiul pe spatiu verde, si se ridica odata pe saptamana,
    Confucerea Retim unde este curatenia pe care trebuie sa o asigurati pentru banii pe care ii platim ????
    Organele bilitate aa faca o ancheta sa vedeti cate nereguli ies la lumina,
    Succesuri !

  2. Robu a desemnat „habarniști” în consiliul Retim-ului pentru ai dirija după interesele sale. Robu este la fel de vinovat ca „habarniștii” pentru pagubele aduse societății și implicit consumatorului de servicii, pentru că aceste costuri umflate se recuperează prin prețul serviciilor efectuate locuitorilor Municipiului Timișoara și nu numai!!!!

  3. Alfred Simonis lupta impotriva dracilor galbeni, vrea sa ajute cetatenii Timisoarei sa plateasca mai putine penalitati pentru impozite, descopera ca primarul primeste mita de la Retim, prin telefon si mercedes, etc..acum descopera ca Robu e implicat in pagube aduse societatii noastre de milioane de euro! Vreti sa stiti pe cine am votat eu acum 3 ani?Pe ROBU! Mare greseala!
    Domnule Simonis, candidati pentru functia de primar! Sunt sigur ca nu doar eu va voi vota!
    Generatia tanara este cheia! Voi o sa ne scoateti din toate aceste mizerii! Sapa bine, domnule Simonis, cine stie ce balauri mai descoperi!
    Esti pe drumul cel bun!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.