Femeile care vor să facă AVORT în zilele de Crăciun, refuzate de...

Femeile care vor să facă AVORT în zilele de Crăciun, refuzate de medicii timişoreni. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

bebelus_picioruse

Medicii ginecologi care lucrează în cadrul Maternităţii „Bega” din Timişoara sunt decişi să refuze toate femeile care doresc să facă avort în zilele de Crăciun. De asemenea, la maternitatea de stat din capitala Banatului nu se fac chiuretaje în zilele de sărbătoare legală de pe tot parcursul anului. Medicii invocă motive de conştiinţă atunci când le refuză pe femei.

Marius Craina, medic ginecolog la Maternitatea „Bega” şi directorul Spitalului Judeţean Timişoara, ne-a declarat că „în zile de sărbătoare legală nu se fac avorturi la cerere. Tot ce se prezintă în zilele de Crăciun se amână. Aşa cum o femeie a putut să stea o lună, două, trei, se mai poate amâna o săptămână, nu se întâmplă nimic”.

Potrivit medicului ginecolog timişorean, în România, avortul la cerere este permis până în 14 săptămâni.


Deşi numărul avorturilor a scăzut, ţara noastră se află tot pe locuri fruntaşe în Europa în ceea ce priveşte chiuretajele la cerere, spune Marius Craina. Tocmai de aceea, este esenţial ca femeile să utilizeze metode contraceptive, astfel încât să nu se ajungă la sarcini nedorite.

„Munca cea mai mare o ducem pentru metodele contraceptive, astfel încât să evităm în cea mai mare parte sarcinile nedorite care se finalizează prin chiuretaje. Principala bătălie este pentru convingerea femeilor să nu obţină sarcini nedorite, să utilizeze metode contraceptive. Dar este dreptul lor, pe care noi îl respectăm, pentru a face chiuretaje la cerere dacă nu doresc să păstreze sarcina, sigur după o consiliere”, a mai precizat Marius Craina.

Anul trecut, peste 2.000 de femei din judeţul Timiş au ajuns pe masa de chiuretaj în spitalele de stat. În realitate, cifrele sunt mult mai mari, și asta pentru că avorturile realizate în cabinetele particulare nu sunt raportate Direcției de Sănătate Publică Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.