Fostul viceprimar Orza și purtătorul de cuvânt al Primăriei Timișoara, Alina Pintilie,...

Fostul viceprimar Orza și purtătorul de cuvânt al Primăriei Timișoara, Alina Pintilie, puși sub acuzare în dosarul finanțării ilegale a echipei de fotbal Politehnica. Vezi cine a mai intrat în vizorul anchetatorilor

0
DISTRIBUIȚI

orza3

Ancheta DNA în dosarul finanțării echipei de fotbal Politehnica, patronată de Marian Iancu, de către Primăria Timișoara a continuat, numărul celor care au fost puși sub acuzare crescând în ultimele zile. Pe lângă fostul primar Gheorghe Ciuhandu sau secretarul Ioan Cojocari, ambii fiind astăzi din nou chemați la sediul DNA Timișoara, procurorul de caz a extins urmărirea penală și împotriva altor persoane.

Printre acestea se află fostul viceprimar al Timișoarei, Adrian Orza, unul dintre cei mai înfocați suporteri ai echipei lui Iancu, Alina Pintilie, actuala șefă a Direcției de Comunicare din Primăria Timișoara și purtător de cuvânt al instituției, Violete Mihalache, cea care a condus Direcția Comunicare în timpul mandatului lui Ciuhandu, Smaranda Haracicu, șefa Direcției Economice, Martin Staia, fost director al Direcției Patrimoniu și Mirel Munteanu, șeful Serviciului Financiar Administrativ din primărie.


Toți au calitatea de suspecți în dosar și sunt acuzați de abuz în serviciu.

În acest caz, prejudiciul stabilit de procurori, până acum, este de 27,1 milioane lei. Suma reprezintă finanțarea acordată de municipalitate echipei de fotbal și a fost considerată ilegală de către Curtea de Conturi, decizia auditorilor fiind confirmată de toate instanțele unde constatarea a fost atacată. Până la ora redactării acestui material, cei puși sub acuzare de DNA nu au putut fi contactați pentru a-și spune punctul de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.