FOTO Hațegan îi strică seara lui ACS Poli. Viitorul câștigă la Timișoara...

FOTO Hațegan îi strică seara lui ACS Poli. Viitorul câștigă la Timișoara după ce a deschis scorul dintr-un penalty acordat gratuit

1
DISTRIBUIȚI

acs poli - viitoru (8)

ACS Poli nu a putut să se bucure de un al patrulea rezultat pozitiv consecutiv în campionat. Un rol important l-a avut azi și arbitrul de centru. Arădeanul Ovidiu Hațegan i-a oferit Viitorului lui Gică Hagi un cadou de Moș Nicolae mai devreme. Din penalty-ul dictat gratuit Cernat a deschis scorul. Timișorenii au revenit înainte de pauză prin Zicu, dar același mijlocaș al oaspeților a stabilit scorul final la 1-2.

Partida de pe ”Dan Păltinișanu” nu a avut un ritm special în primele 15 minute. Cele două echipe nu și-au creat nicio o ocazie majoră până în minutul 19. Când are loc și cea mai controversată fază a partidei. Cristian Ganea centrează în Belu și arbitrul Ovidiu Hațegan indică fără menajamente punctul cu var. Reluările aveau să arate că balonul l-a lovit de fapt în față pe fundașul timișorean. Penalty-ul e executat destul de moale de Florin Cernat, dar bine plasat lângă bara din stânga lui Kirschstein, astfel că neamțul nu a ajuns la minge deși a ghicit colțul. După jumătatea reprizei ACS Poli a dominat ostilitățile. În minutul 25 Elek prinde un șut de senzație din marginea careului, dar balonul izbește bara. Timișorenii au arătat tot mai bine, dar acțiunile au suferit la finalizare. În minutul 33 Zicu reia peste din foarfecă, prea fantezist. Situația se remediază peste nouă minute, când Curtean prinde un șut defectuos din marginea careului și Zicu deviază cu capul în poartă, restabilnd egalitatea: 1-1. Gică Hagi, foarte nervos pe parcursul jocului, vociferează și în drum spre cabine, pare că se ceartă și cu ”secundul” gazdelor, Tavi Benga. În timp ce arbitrul arădean, huiduit și el de spectatori, e întâmpinat de Daniel Stanciu.

Toată munca pentru revenire din finalul primei părți a fost irosită însă în startul reprizei a doua. La nici două minute de la reluarea jocului Cernat scapă liber printre fundașii centrali și îl execută pe Kirschstein, 1-2. ACS Poli încearcă să revină din nou, dar Elek (50) și Curtean (60) nu găsesc plasa. La poarta cealaltă, notabilă a mai fost șansa lui Tănase (55), când portarul neamț a reținut în doi timpi. În rest, timișorenii au dominat ineficient. Florin Marin a ales să atace finalul cu Bărbuț în loc de Hernandez, dar singura mutare cu adevărat ofensivă a fost trimiterea lui Rufino în atac.


Mutările nu au avut însă efectul scontat. Atacantul spaniol s-a remarcat de abia în prelungiri, cu o ratare din fața careului. Fluierul final a consfințit un rezultat pătat de eroarea uriașă a ”omului de la centru”.

ACS Poli cade pe 11 după acest eșec și ratează șansa de a se apropia de pluton, Botoșaniul a depășit-o la golaveraj grație succesului surprinzător de la Severin cu Pandurii. Viitorul urcă pe 2 la un punct în spatele Astrei.

Invazie de foste glorii

La pauză au fost cinstite fostele glorii ale clubului Poli Timișoara, sărbătorit pe 4 decembrie. Câteva zeci de personalități au fost prezente la meci cu această ocazie. Ion V. Ionescu, Viorel Boiț, Valentin Caraivan, Emeric Dembroschi, Viorel Vișan, Dănuț Lața, Iosif Rotariu, Remus Steop, Dan Alexa, Valentin Velcea și Ion Timofte, fiind printre cei care au primit diplome și eșarfe din partea clubului.

Micuța galerie a lui ACS Poli a afișat și ea un mesaj cu această ocazie: ”După atâția ani de glorie / Poli rămâne în istorie!”.

ACS Poli Timișoara: Kirschstein – Belu, Luchin (cpt.), Cânu, D. Popescu – Ov. Popescu (78′ Sarmov), Llorente – J. Hernandez (61′ Bărbuț), Zicu (72′ Rufino), Curtean – Elek. Pe bancă: Smaranda – Bocșan, Artean, Croitoru. Antrenor: Florin Marin.

FC Viitorul: Buzbuchi – Benzar, Hodorogea, Boli, Cr. Ganea (66′ Mitrea) – Achim, I. Filip, Aganovic – Nicoliță, Cernat (cpt.81′ Țîru), Fl. Tănase (73′ A. Chițu). Pe bancă: Rîmniceanu  Nedelcu, R. Marin, I. Hagi. Antrenor: Gică Hagi.

 

 

1 COMENTARIU

  1. si atunci sa nu se mire nimeni dece trupa ,,penalti”viitorul a lui penalti 2((hagi))nu se afla pe locul 2,se stia deja din startul acestui cacat de campionaz a lui burlan asta ca se vrea ca ,,viitorul penaltii”sa iasa campioana,sa arate adevaratele ne-meritele ca manager si antrebor a lui penalti 2 hagi,rusine fotbalului din Romania,,in conseciinta,cum merge tara economic tot asa merge si fotbalul,cu hotii si9 minciunii””!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.