Grădinițe din Timiș în care sunt înscriși doar patru prichindei. De ce...

Grădinițe din Timiș în care sunt înscriși doar patru prichindei. De ce nu vrea inspectoratul școlar să le desființeze

0
DISTRIBUIȚI

gradinita-s6-640x242

În județul Timiș există grădinițe care funcționează mult sub normative. Astfel, dacă în mod normal o grupă de grădiniță ar trebui să funcționeze cu cel mult 20 de copii, în 20 de astfel de unități sunt înscriși între patru și cel mult opt prichindei. Inspectoratul Școlar Timiș este informat cu privire la situația acestor grădinițe, dar nu are gând să le desființeze. Asta pentru că prichindei de doar trei sau patru ani ar fi nevoiți să facă naveta la cea mai apropiată grădiniță, dacă cea din localitate va fi desființată.

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, a declarat că este vorba de 20 de grădinițe care funcționează în localități din mediul rural.


„Se întâmplă acest lucru pentru că scade, în mod evident, populația în ultimii ani în localitățile din mediul rural și acolo avem probleme de acest gen, unde există o prezență a copiilor la grădiniță și o dorință de-a lor de a fi înscriși în învățământul preșcolar extrem de scăzută. Avem localități unde putem spune că solicitarea pentru funcționarea unei grupe de grădiniță pleacă de la cinci preșcolari și ajunge până la șapte și opt”, a precizat Aura Danielescu.

Situația celor 20 de grădinițe care funcționează mult sub normative va fi analizată, săptămâna viitoare, de ISJ Timiș. „Vom analiza atât din punct de vedere al aspectului financiar, cât și al celui uman. Vorbim de copii de trei, patru anișori care în situația în care decizia ar fi de a comasa sau de a desființa acele unități de învățământ preșcolar, ar însemna să-i vedem în fiecare zi puși pe navetă la o vârstă la care cred că nu ar permite și nu ar fi normal acest lucru”, a conchis inspectorul școlar general al județului Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.