Împodobește, Laura, bradul!

Împodobește, Laura, bradul!

0
DISTRIBUIȚI

mirela stoeac-vladuti
Anul acesta mai adăugăm la “împodobirea bradului” o cădere de guvern (sau două, cine le mai știe numărul), câteva dosare grele la DNA, câteva cărți de tristă amintire scrise de “dizidenții” regimului Kovesi, ieșiri în stradă, proteste, moartea a zeci de tineri nevinovați din cauza corupției și incompetenței, câteva figuri noi la conducerea țării (apropo, cine este ministrul justiției sau cel al telecomunicațiilor?), atentate sângeroase la Paris, valuri de refugiați care vor reconfigura identitatea europeană și altele, pe care nu mai are rost să le menționăm acum pentru că, nu-i așa, de Crăciun trebuie să fim mai buni. Dar, iată, mai e o zi până la Crăciun, iar eu m-am gândit ca, în loc de o scrisoare pentru Moșul, să îi transmitem lista de dorințe Laurei Codruța Kovesi, ca să mai adauge la cele 10.200 de dosare gestionate de procurori numai anul acesta.

Nu prea mai e loc de “globulețe” în bradul de Crăciun al șefei DNA, dar poate că încă nu a așezat vârful, și așa mai avem, pe final de an, parte de un show mediatic și de câteva dezvăluiri de proporții.


Cum era cu “dosarul flota”? Ah, da, a fost clasat. Dar cu Elena Udrea filată la Paris, antrenoare de șpagă în gala Bute? Dar cu legăturile compromițătoare ale doctorului în drept Victor Viorel Ponta cu o anume companie de stat? Nu e timpul pierdut, dar parcă am putea să ne mișcăm și noi puțin mai cu talent, că doar vorbim de oameni de vârf ai țării care și-ar putea ocupa cu glorie locul meritat în brăduțul procuroarei DNA.

Până una alta, au mai filat câteva beculețe și pe la noi prin oraș, iar la sediul DNA din Timișoara a fost o aglomerație mai mare decât în toaletele de la mall sâmbăta seara. Au dat cu subsemnatul și actualul primar, Nicolae Robu, și fostul, Gheorghe Ciuhandu, și Bojin zis “câta peșce”, și Ostaficiuc zic “brandul”, ca să nu mai amintim și alte personaje care dețin funcții publice. Dosarele nu s-au încheiat, cercetările continuă, dar e clar că lucrurile se întâmplă, chiar și acolo unde nu vrem să ne uităm, după deviza instituită deja în politica românească: nu băga mâna până la fund în sac (fie el și al lui Moș Crăciun), ia-l cu totul și mergi mai departe. Dar acel departe se dovedește a fi tot mai aproape, iar, dacă nu reușești să îți ții mâinile curate, s-ar putea să te trezești cu un globuleț pe care scrie numele tău în bradul Laurei.

Hai, să vă fie de bine! Crăciun îmbelșugat, iar dacă auziți clinchet de clopoței, ATENȚIE! S-ar putea să fie de… cătușe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.