Inspectoratul Școlar Timiș, cu ochii pe profesori ca să nu chiulească de...

Inspectoratul Școlar Timiș, cu ochii pe profesori ca să nu chiulească de la ore. Ce fac elevii în perioada dinainte de vacanța de iarnă

0
DISTRIBUIȚI

profesor_tabla-640x426

În județul Timiș nu doar elevii chiulesc de la ore, ci și unii profesori. În aceste condiții, Inspectoratul Școlar Timiș anunță că dascălii care predau în unitățile de învățământ din județ sunt verificați dacă sunt la cursuri. „Trebuie să ne asigurăm că profesorii merg la toate orele de curs, că nu există săli de clasă nesupravegheate și că elevii sunt în siguranță. Mai ales că vin vremuri foarte grele.


Înainte de sărbători, elevii vor folosi petarde sau alte minuni ca să se destindă, să atragă atenția că vine Crăciunul. De asemenea, este normal ca și profesorii de serviciu pe școală să-și facă treaba”, a explicat Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Potrivit reprezentanților ISJ Timiș, în această perioadă, elevii încep să fie tot mai dezinteresați de școală, motiv pentru care preferă să chiulească. De altfel, nu de puține ori, polițiștii i-au găsit prin baruri, în loc să fie la ore. „În fiecare an, în această perioadă, când se apropie vacanța, elevii arată că sunt ușor obosiți de activitățile zilnice și au o tendință mult mai ridicată de a lipsi de la anumite ore de curs și de a considera ei că se simt mai bine unii în compania altora, dar nu în activitățile obișnuite, de școală. Absenteismul este o problemă și cred că este important să gestionăm mai bine această situație”, a mai precizat Aura Danielescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.