Liberalul Marian Vasile cere platformă de consultări publice la CJT. De ce...

Liberalul Marian Vasile cere platformă de consultări publice la CJT. De ce spune că nu îl poate sfătui pe primarul Robu să facă dezbateri publice

0
DISTRIBUIȚI

marian vasile (3)

Contradicţii flagrante în PNL Timiş, unde opiniile membrilor faţă de ceea ce înseamnă consultările publice diferă la 180 de grade. În vreme ce primarul Nicolae Robu face dezbateri publice după adoptarea HCL-urilor și jignește participanții, șeful consilierilor județeni ai PNL, Marian Vasile, cere platformă de dezbatere online a proiectelor care vor fi adoptate de Consiliul Județean Timiș, pe motiv să şeful CJT, Titu Bojin, nu lucrează transparent. „Din respect pentru cetățenii județului nostru și în scopul eficientizării dialogului interinstituțional, în principal pe temele și subiectele de interes major privind dezvoltarea economică, socială și teritorială, am depus în data de 23 noiembrie a.c.


un proiect de hotărâre care vizează crearea unei platforme oficiale a Consiliului Județean Timiș care să permită organizarea de consultări publice online, inițierea de proiecte HCJ și afișarea indicatorilor anuali de performanță și progres, care nu sunt publicați nicăieri în acest moment și care reflectă dezvoltarea generală în raport cu prevederile strategiei de dezvoltare validate. Consider că un astfel de portal online este un instrument care răspunde atât nevoii de transparentizare și apropiere a cetățenilor și instituțiilor de procesul decizional, cât și multiplelor exigențe de ordin practice” , a transmis Vasile pentru intemediul unui comunicat de presă.

Însă visul frumos de la CJTnu poate fi implementat şi la Primăria Timişoara, unde funcţionarii răspund greoi la cererile pe 544 şi dezbaterile publice sunt fie lipsite de participanţi, fie se transformă în scandal. Întrebat de PRESSALERT.ro de ce în calitatea de consilier al primarului Nicolae Robu nu îi explică acestuia despre beneficiile consultărilor publice, Vasile a răspuns că “eu sunt consilier pe parte de Dezvoltare. Ceea ce pot să spun este că pentru adoptarea strategiei de dezvoltare pe polul de creştere Timişoara am solicitat dezbatere publică la finalul perioadei de consultare publică”. Vasile însă nu a dorit să explice de ce nu îi poate face astfel de solicitări şi şefului său de partid Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.