Linia de troleibuz M11, care leagă Timişoara de Ghiroda, a fost inaugurată...

Linia de troleibuz M11, care leagă Timişoara de Ghiroda, a fost inaugurată astăzi. Vezi toate detaliile despre noua rută

0
DISTRIBUIȚI

Robu taiere panglica Ghiroda

Inaugurare importantă astăzi în Ghiroda, unde primarul Timişoarei, Nicolae Robu, primarul comunei Ghiroda, Cădariu Vasile, şi Chiș Culiță, directorul Direcției Tehnice a Primăriei Timișoara au tăiat panglica pentru noua linie RATT care va lega orașul de localitatea din zona metropolitană. Denumit M11, autobuzul va circula cu o frecvenţă mai mare decât fosta linie de autobuz M30, promit autorităţile locale.

„Este vorba despre extinderea liniei de troleibuz numărul 11 până în comuna Ghiroda sub o denumire care va purta, pe lângă 11, şi M, de la metropolă, pentru că prin ceea ce facem noi prefigurăm viitoarea metropolă care într-o bună zi sigur se va constitui. În cadrul acestui proiect s-au realizat lucrări în valoare totală de 15,8 milioane de lei, din care 12,7 milioane fonduri de la Uniunea Europeană.


Perioada de implementare a acestui proiect a fost de 24 de luni, din care lucrările efective au avut alocate zece luni. Managerul proiectului a fost domnul Chiș Culiță, directorul Direcției Tehnice a Primăriei Timișoara” a declarat primarul Nicolae Robu. Principalele lucrări realizate în cadrul proiectului sunt reţea de contact troleibuz pe tronsonul: Calea Dorobanţilor – DN 6 – strada Victoria – strada Ialomiţa – strada Dunărea – Calea Ghirodei – strada Turda – strada Palmierilor – strada Ştrandului.

robu troleibuz dumbravita

De execuția proiectului s-a ocupat firma SC Electroechipament Industrial SRL. Linia va deveni funcţională de mâine dimineață, urmând ca frecvenţele să fie stabilite de managerul RATT, Ioan Goia, împreună cu echipa sa tehnică.

Primarul comunei Ghiroda a declarat și el că „în zilele lucrătoare vor fi un număr de 30 de curse care vor intra spre Ghiroda, faţă de 19 câte avea M30. În zilele de sâmbătă 11 curse faţă de şapte câte au fost, iar duminica 10 faţă de şase. Biletul va fi doi lei”. Cei care călătoresc pe ruta Ghiroda vor putea opta pentru un abonament pe o linie care va costa 53 de lei sau un abonament general care va costa 93 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.