Lovitură cruntă dată contrabandiștilor de țigări, la frontieră. Câtă marfă a fost...

Lovitură cruntă dată contrabandiștilor de țigări, la frontieră. Câtă marfă a fost confiscată și cum acționa rețeaua

0
DISTRIBUIȚI

IMG_1488

Mai mulți contrabandişti de ţigări au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră timişeni. La Moraviţa polițiștii de frontieră au depistat şi reţinut în două cazuri, cinci persoane suspecte a fi implicate în contrabanda cu ţigări la frontiera verde, ocazie cu care au fost confiscate aproximativ 40 kg de tutun vrac şi 850 de pachete cu ţigări netimbrate, având ca sursă de provenienţă Serbia, valoarea totală a acestora fiind de 18.800 lei.

”Miercuri seara poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au observat cu ajutorul aparaturii de supraveghere, două persoane care se deplasau la adăpostul întunericului dinspre Serbia spre România, pe DN între localitatea Moraviţa şi Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa – rutier. Imediat, la faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa care a acţionat pentru reţinerea celor două persoane, cetăţeni români în vârstă de 42, respectiv 43 de ani. În urma cercetării terenului poliţiştii de frontieră timişeni au descoperit într-un canal adiacent căii de comunicaţie trei colete, ce conţineau tutun vrac şi ţigări de provenienţă Serbia. Totodată, în apropiere a fost identificată o a treia persoană, o femeie în vârstă de 34 de ani, suspectă a fi implicată în activitatea infracţională. Trei ore mai târziu, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector al poliţiei de frontieră au depistat, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera prin zona adiacentă Punctului de Trecere a Frontierei Moraviţa – rutier, alte două persoane de sex feminin.


La controlul efectuat asupra celor două femei, ambele domiciliate pe raza judeţului Timiş, în vârstă de 39, respectiv 59 de ani, poliţiştii de frontieră au fost descoperit sub hainele acestora tutun vrac şi mai multe pachete cu ţigări netimbrate”, transmite comisar șef de poliție Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al instituției.

Cei cinci sunt cercetați penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, trecere ilegală a frontierei de stat şi complicitate la contrabandă, iar cantitatea de ţigări a fost confiscată în vederea continuării cercetărilor.

Și la Drobeta Turnu   Severin – I.T.P.F. Timişoara, sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria din localitate şi cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, au efectuat patru percheziţii în locuri folosite de traficanţii de ţigări pentru a depozita ţigări de contrabandă. ”Poliţiştii de frontieră au confiscat peste de 3.000 pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 37.000 de lei şi diverse sume de bani. Ţigările, în valoare totală de 37.404 lei şi sumele de bani au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false”, a mai transmis ofițerul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.