„Părintele Teofil în 5 puncte”, conferință pentru tinerii ortodocși la Timișoara. Unde...

„Părintele Teofil în 5 puncte”, conferință pentru tinerii ortodocși la Timișoara. Unde are loc

0
DISTRIBUIȚI

Afis

Liga Studenților din Timișoara și Filiala Timişoara a Asociației Studenților Creștin Ortodocși din România, organizează joi, 10 decembrie, de la ora 18.30, în Sala Capitol a Filarmonicii „Banatul” din Timișoara, întâlnirea cu tema: Biserica. O conferință din ciclul „Părintele Teofil în 5 puncte”.
Invitații serii sunt părintele stareț Iustin Miron și părintele Pantelimon Șușnea de la Mânăstirea Oașa din Munții Șureanu, ”doi călugări cu care vom sta de vorbă despre binoamele antinomice imanent și transcendent, cult și cultură, implicare și discreție – toate în contextul mereu actual al Bisericii”, după cum anunță organizatorii.

Ei vor răspunde la întrebarea: Ce/ unde este acasă?

”Acasă este un loc dar – în egală măsură – o stare și o prezență.


E locul în care ne naștem și creștem. Este bucuria primilor pași, lumina chipului părinților și – împreună cu acestea – este siguranța, liniștea, pacea pe care le trăim cufundați în adevar și libertate. Toți avem un „acasă” la care ne raportăm  – din ce în ce mai mult – ca la un „ceva” pierdut, cu nostalgie și dor… „Acasă” al sufletului nostru este Biserica! Când o re-găsim, ne re-găsim! Simțim  că am ajuns, încredințați de logica tainică a inimii care intuiește locul trăind starea și simțind prezența. Biserica – „stâlp și temelie a Adevărului” cel imuabil și absolut – este asumată și personal, edificându-ne interior prin realitățile trăite exterior căci – nu-i așa? – „ce faci te face!””.

Părintii Iustin și Pantelimon ne invită să găsim drumul spre ”acasă”. Fiindcă întâlnirea va fi în perioada de dinaintea Crăciunului, va cuprinde și un scurt concert de colinde tradiționale românești.

Mânăstirea Oaşa realizează anual – în colaborare cu asociaţii studenţeşti, religioase şi laice – peste zece tabere cu tematică variată, la unele dintre ele participând mai mult de două sute de tineri din marile centre universitare din ţară. Dar, chiar şi în afara cadrului organizat, aproape la fiecare sfârşit de săptămână zeci de tineri se întorc la mânăstire unde se simt acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.