Mai bine mai târziu, decât niciodată

Mai bine mai târziu, decât niciodată

0
DISTRIBUIȚI

zv1

Zilele acestea, în sfera muzicienilor reprezentativi ai oraşului nostru s-au derulat două momente importante. Membrii trupei Cargo au fost răsplătiţi în cadrul unei şedinţe desfăşurate la Sala Capitol cu distincţia de cetăţeni de onoare ai Timişoarei. Distincţia vine după ce recent muzicienii au primit diplome de excelenţă din partea oraşelor Arad şi Cluj şi după ce au fost decoraţi şi de preşedintele României cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, categoria B “Muzica”. Poate ar fi fost frumos ca oficialităţile oraşului nostru să fi „percutat“ mai repede cu distincţiile.


Nu de alta, dar formaţia a aniversat trei decenii de activitate şi a scris istorie în muzica românească. Şi totuşi….uneori e mai bine mai târziu, decât niciodată. Anul trecut, oficialităţile din Timişoara au ajuns la concluzia că oraşul nostru are nevoie de un imn. Drept urmare, s-a iniţiat şi un concurs, la care erau îndemnaţi să participe „de la artişti consacraţi la elevi de liceu“. Se pare că nimeni nu s-a înscris la acest concurs. Iar zilele trecute… a venit vestea.

Primarul Nicolae Robu a propus ca melodia timișorenilor de la Pro Musica să devină imnul oficial al Timișoarei. Poate ar fi fost, şi în acest caz, mai frumos, ca minţile luminate care ne conduc să se fi gândit la această variantă cu imnul, mai demultişor. De exemplu, înaintea anunţării intenţiei de a face un concurs. În mod normal, treburile acestea ar trebui să se desfăşoare altcumva. Fiindcă, p-acolo pe la conducătorii noştri se presupune că există consilieri. Sau mai exact spus, oameni competenţi. Care să se documenteze atunci când vine vorba de un anumit domeniu. Până una alta, Cargo şi Pro Musica au compus nenumărate imnuri şi au devenit demult cetăţeni de onoare pentru mulţi melomani din ţara noastră. Acum că treaba asta s-a confirmat şi oficial, chapeau bas!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.