Marilen Pirtea, reales rector al Universităţii de Vest din Timişoara. Ce planuri...

Marilen Pirtea, reales rector al Universităţii de Vest din Timişoara. Ce planuri a anunțat pentru următorii patru ani

0
DISTRIBUIȚI

pirtea1

Marilen Pirtea a fost reales în funcţia de rector al Universităţii de Vest din Timişoara, în urma unui proces de alegeri ce a luat sfârşit astăzi, rezultatele fiind validate de către Senatul instituţiei. Acesta se află la finalul primului mandat şi îşi va continua activitatea la conducerea universităţii şi pentru următorii patru ani, până în 2020.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Marilen Pirtea a anunţat că pregăteşte o serie de proiecte de anvergură la Universitatea de Vest din Timişoara. De asemenea, Pirtea crede că realegerea sa în funcţia de rector confirmă „rezultatul muncii mele și a echipei de management din partea comunității universitare și este o onoare să-i pot reprezenta în continuare. Am propus colegilor un nou mandat pentru a duce la capăt proiecte în desfășurare și a implementa altele noi, cu impact asupra infrastructurii universității, mediului în care ne desfășurăm activitatea. Vom continua creșterea calității procesului educațional și a resurselor umane”.

Astfel, Marilen Pirtea şi-a propus să crească numărul de programe comune cu universităţi din alte ţări şi de programe cu diplomă dublă. Totul cu scopul de a îmbogăţi experienţa studenţilor de la UVT, dar şi de a atrage tineri din alte ţări.


De asemenea, rectorul UVT vrea să atragă cercetători şi doctoranzi din străinătate, dar şi să implementeze un program de prevenire a abandonului şcolar printr-un sistem de atenţionare timpurie.

Marilen Pirtea spune că s-a gândit şi la un proiect pe care vrea să-l iniţieze în parteneriat cu autorităţile locale, sub titulatura de „Timișoara – oraș universitar”. Acesta ar avea ca scop identificarea şi mobilizarea capacităţii de cazare disponibilă în sistemul preuniversitar pentru tinerii din alte localităţi care doresc să studieze la UVT.

Totodată, Pirtea doreşte să implementeze, împreună cu autorităţile locale, o măsură prin care tinerii absolvenţi de Bacalaureat fără posibilităţi financiare să poată studia în Timişoara. Rectorul UVT mai anunţă că îşi propune să creeze un program pentru vârsta a treia, să demareze proiectul „Sustainable Lifestyle in Timisoara”, care să trateze problema sustenabilităţii mediului în Timişoara, şi să realizeze, în cadrul proiectului „Put in Practice”, cea mai mare reţea de locuri de practică din vestul ţării pentru studenţi şi masteranzi.

Noul mandat la conducerea Universității de Vest din Timişoara va demara începând cu luna martie, moment în care va fi stabilită şi componența echipei de management. „În alegerea echipei va conta mult ceea ce colegii mei își propun în domeniile declarate ca fiind strategice: internaționalizare, infrastructură, resurse umane, inovare în actul educațional și de cercetare, conectare la mediul socio-economic. Nu este suficient să se declare simpli administratori ai unei instituții, ci trebuie să fie mereu cu un pas înaintea altora prin ceea ce fac”, a conchis Marilen Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.