Mii de petarde deținute ilegal, confiscate de autorități în Timișoara și Lugoj

Mii de petarde deținute ilegal, confiscate de autorități în Timișoara și Lugoj

0
DISTRIBUIȚI

Picture 108Peste 7.300 de articole pirotehnice deținute fără drept au fost ridicate de polițiștii Secției 4 Timișoara din Lugoj, în urma percheziției efectuate la domiciliul unui bărbat de 42 de ani, respectiv în urma unor controale efectuate într-o piață din municipiul de pe Timiș. Pe numele deținătorilor de petarde ilegale au fost întocmite dosare penale pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul materialelor explozive.

„La data de 10 decembrie a.c., polițiștii Secției 4 Timișoara au efectuat o percheziției la domiciliul unui bărbat de 42 de ani bănuit de operațiuni ilegale cu articole pirotehnice. Astfel, polițiștii au depistat în locuința acestuia 6.163 de materiale pirotehnice și 4 metri de bandă cu petarde, a căror proveniență nu a putut fi dovedită și pentru care bărbatul nu deținea autorizație.


Întreaga cantitate de materiale pirotehnice a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor”, transmite Biroul de Presă al poliției Timiș.

La Lugoj, polițiștii au depistat doi tineri de 25 de ani care ofereau spre vânzare articole pirotehnice deși nu aveau acest drept. De la cei în cauză polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 1.270 de materiale pirotehnice de diferite mărci.

Picture 107Pe numele bărbaților au fost întocmite dosare penale. Conform art. 7 din Legea nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive, persoanele fizice nu au dreptul să deţină, să utilizeze, să transporte, să depoziteze, să experimenteze ori să mânuiască articole pirotehnice dacă nu fac dovada calităţii de artificier, respectiv de pirotehnician autorizat şi nu reprezintă o persoană juridică autorizată şi înregistrată conform prevederilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.