A murit Gunther Reininger, fost membru al trupelor Phoenix şi Amicii

A murit Gunther Reininger, fost membru al trupelor Phoenix şi Amicii

0
DISTRIBUIȚI

GuntherReininger1971

Clăparul Gunther Reininger, fost membru al trupelor Phoenix şi Amicii s-a stins din viaţă luni noaptea, la vârsta de 65 de ani, iar în urma acestei veşti mai mulţi muzicieni care l-au cunoscut au transmis mesaje de condoleanţe.

„Ziua de astăzi începe cu o veste tristă: azi noapte a-ncetat din viață colegul și prietenul nostru Günther Reininger un Phoenix adevărat. Odihnească-se în pace.“, a fost mesajul postat pe Facebook de Mircea Baniciu.

Gunther Reininger a fost pianist, organist, compozitor și vocalist al formațiilor Amicii și Phoenix (1967-1970, 1974-1976).


A mai colaborat și cu Mircea Florian în cadrul unor proiecte muzicale, precum și în teatru, ca asistent muzical“. Muzicianul a fost decorat cu titlul de Cetăţean de Onoare al Timişoarei în 2007.

„În 1974 l-am înlocuit pe Gunther Reininger la formaţia Amicii. El a decis atunci să plece la cei de la Phoenix. L-am cunoscut puţin, deşi am fost şi colegi de liceu. A fost un pianist foarte bine pregătit şi chiar dacă în ultimii ani nu a mai venit în România, este o pierdere pentru muzică. Odihnească-se în Pace!“, ne-a declarat Liviu Râmneanţu, fost membru al trupei Amicii.

„Am fost destul de puţin în contact cu el, fiindcă a avut perioade diferite în care a cântat în Phoenix. A colaborat la albumul «Mugur de fluier». A fost un clăpar foarte bun şi un tip introvertit. A plecat, oficial, cu familia în Germania şi după aceea nu s-a mai întors. Ne-am revăzut o singură dată, la Ulm, în Germania. Odihnească-se în pace! “, ne-a declarat Mircea Baniciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.