A murit unul dintre cei mai apreciați interpreți de muzică populară din...

A murit unul dintre cei mai apreciați interpreți de muzică populară din Banat. Când are loc înmormântarea

2
DISTRIBUIȚI

laza cnejevic adevarul

Zi tristă pentru iubitorii de muzică populară din Banat: unul dintre reprezentanții de seamă ai genului a trecut în neființă astăzi, în jurul orei 13.00. Laza Cnejevici, un adevărat rapsod al muzicii bănățene, atât românești cât și sârbești, a murit la vârsta de 79 de ani.

„În ultima perioadă s-a confruntat cu probleme de sănătate. Eu l-am văzut în urmă cu o lună şi nu era în cea mai bună stare.


De abia anul trecut a ieşit la pensie de la Şcoala Populară de Artă şi cântat până în vară, cât s-a simţit bine. E un moment foarte trist”, a declarat fiul lui Laza, Vlady Cnejevici, pentru adevarul.ro.

Laza Cnejevici s-a născut în localitatea timișeană Sângeorge, pe 30 aprilie 1936. A învăţat primele noțiuni în muzică în timp ce era elev la liceul sârbesc din Timişoara. În 1954 a intrat la Facultatea de limbi străine, la Bucureşti, însă a renunţat după un trimestru şi s-a întors la Timişoara. În același an a intrat, ca acordeonist, în Ansamblu sârbesc de cântece și jocuri, absolvind apoi Facultatea de Muzică din Timișoara. În anii ’60 a cântat în Ansamblul Zora, iar apoi a devenit instrumentist şi solist în Ansamblul Timişul. A susţinut turnee în America şi Canada alături de Irina Loghin, Dan Spătaru, Stela şi Arşinel, Doru Octavian Dumitru, Mirabela Dauer, Oana Sârbu, Silvia Dumitrescu, Horia Moculescu şi mulţi alţii. A scos zeci de discuri, atât solo cât și împreună cu alți artiști, dar a activat și ca profesor la Şcoala Populară de Artă din Timişoara, până în 2014.

Înmormântarea va avea loc miercuri, de la ora 13.00, în cimitirul din Calea Lipovei.

Sursa foto: adevarul.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.