Muzică de film, cu orchestraţie, sentimente şi culoare made in Timişoara: primul...

Muzică de film, cu orchestraţie, sentimente şi culoare made in Timişoara: primul videoclip Kinga VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

kingaMelomanii autohtoni au avut parte în luna august a anului trecut de un nou proiect, intitulat Porcelaine, iniţiat de artista timişoreanca Frăţiman Kinga. Pentru noul ei videoclip, care a fost lansat astăzi, Kinga a hotărât să-şi schimbe numele, dar rămâne la stilul muzical cu care a păşit în lumina reflectoarelor.

„Azi lansez nu numai o piesă nouă, un videoclip, ci şi o imagine nouă sub numele meu mic Kinga. Înainte am purtat numele de artist Porcelaine. Schimbarea de nume nu însemnă şi schimbare de stil. Mai degrabă este vorba de  a fi eu, şi de a nu crea un brand anume. La această piesă am colaborat cu un compozitor britanic pe nume Greg Hulme, care este un artist foarte prompt şi talentat. Ceea ce cânt eu este muzică de film, cu orchestraţie, sentimente, culoare, povestea-poveştii. În general când lucrez sau vreau să ignor zgomotul de fond, ascult muzică de genul acesta, adică epică. De aceea am considerat că abordând stilul acesta pot transimte liniştea pe care o trăiesc şi eu la rândul meu.


În această formulare nu mai doresc să participe nici Moby, nici Marta Sebestyen. Vreau să fiu eu“, ne-a declarat solista.

Kinga a editat până acum două melodii sub pseudonimul Porcelaine (nume inspirat dintr-o piesă a celebrului artist american Moby). Prima melodie semnată Porcelaine a fost o colaborare cu compozitorul britanic Ben Ridge, „Out of the shadows of the clouds“, după care la sfârşitul anului trecut timişoreanca a editat piesa „Have yourself a mery little Christmas“, realizată alături de un alt britanic, Jon Daou. În ceea ce priveşte noua ei piesă, artista ne-a declarat că mesajul acesteia este unul anti – războinic.

„Ideea piesei a fost a mea şi a lui Mihail Frătziman. Am vrut să facem o piesă anti război fiindcă consider că mulţi şi-au dat viaţa pentru ca noi să avem libertatea de astăzi. Pe viitor, plănuiesc să învăţ muzică. Să progresez în cunoştinţe precum teorie muzicala şi compoziţie muzicală. Actual iau meditaţii de la un compozitor american, Sam Gossner“, a mai adăugat Kinga. Videoclipul a fost filmat de Cornel Putan, iar grafica a fost realizată de Mihail Frăţiman.

Foto: Cornel Putan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.