Nicolae Robu admite, în sfârșit, dovezile prezentate de PRESSALERT.ro. Pasajul Michelangelo, închis...

Nicolae Robu admite, în sfârșit, dovezile prezentate de PRESSALERT.ro. Pasajul Michelangelo, închis traficului!

0
DISTRIBUIȚI

michelangelo pasaj (4)

Pasajul rutier Michelangelo a fost închis astăzi pentru noi lucrări. După ce săptămâna trecută PRESSALERT.ro demonstra că în pasajul, inaugurat de ziua edilului Nicolae Robu cu concert de muzică şi alai de liberali, au apărut deja crăpături pe pereți, astăzi obiectivul a fost închis circa o oră.
Iniţial, primarul Timişoarei a evitat să răspundă la întrebările presei pe acest subiect scuzându-se că nu ştie şi că insistenţele pe acest subiect devin deja supărătoare. După ce presa locală a cerut să ştie de ce a fost închis pasajul edilul a informat că „nu vă faceţi nicio grijă, toată povestea asta cu probleme la Michelangelo este o poveste pur şi simplu, dar este firesc ca dacă s-a făcut o intervenţie să vă spunem despre ce e vorba, dar nu este nimic semnificativ, pentru că acolo sunt expertize, sunt specialişti, care ştiu tehnologia, ştiu ce s-a făcut, s-a verificat fiecare etapă, sunt oameni care răspund cu libertatea lor, cu toată averea lor, cu tot ce legea prevede să răspundă un specialist.


Nu se lucrează după ureche, nu se fac improvizaţii, acele fisuri sunt simple fisuri în mortar. (…) Nu e nimeni iresponsabil să lase un pasaj în funcţiune cu elemente de pericol. (…) Nu are ce să fie, oameni buni, eu ştiu ce e acolo. Nu cred că se plânge niciun şofer că nu a putut intra vreme de o oră pe acolo şi a mers pe sus. Nu cred că este o problemă a Timişoarei. Nu cred că putem anunţa din timp că pe o stradă a Timişoarei, vreme de o oră, se fac lucrări”. Mai exact, primarul a explicat că traficul prin pasaj a fost închis pentru efectuarea unei operaţiuni de asfaltare, după ce în zonă a apărut o groapă în asfalt.
Vă reamintim că despre crăpăturile descoperite recent, Robu explica faptul că „sigur că e puțin probabil să aveți pregătirea de specialitate în domeniul construcțiilor, nici eu nu o am. Presupun că și dumneavoastră, în general, nu o aveți. Trebuie să vorbim cu oamenii care sunt constructori. Despre ce este vorba acolo… nu a apărut nicio crăpătură, nimic spectaculos, nimic semnificativ, ci sunt fisuri în mortar. Acolo este o structură de rezistență extrem de solidă, cu un zid gros, iar peste acel zid este pus mortar. Evident, când se face o asemenea construcție care are, mă refer la zidurile pasajului, 455 de metri lungime se prevăd rosturi de dilatare, niște interstiții. În acele interstiții și la suprafață peste tot betonul care a fost turnat se aplică mortar. Fiind vibrații în zonă, periodic se vor face fisuri în mortar. Și la clădirile care sunt situate în zonele cu trafic apar fisuri. Chiar am fost la Catedrală și am văzut niște fisuri. Cum să vii să spui asemenea aberații că e pericol de surpare! Trebuie să te documentezi mai întâi, să vorbești cu specialiștii. Unii au vorbit despre așa ceva și crează panică pentru că ei au o misiune și anume să ducă în derizoriu realizările Timișoarei. Constată că Timișoara a reușit performanța rară, poate singulară în România, de a implementa cu succes 35 de proiecte din 35”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.