Nicolae Robu, a treia plângere penală la DNA şi ANI în scandalul...

Nicolae Robu, a treia plângere penală la DNA şi ANI în scandalul Retim. Vezi ce DOCUMENT ar fi semnat în mod ilegal primarul Timişoarei FOTO

1
DISTRIBUIȚI

nicolae robu consiliul local 1

Scandalul Retim ia amploare, primarul Nicolae Robu alegându-se cu a treia plângere penală făcută la DNA pentru infracţiuni de corupţie. Vă reamintim că o timişoreancă, Ioana Duda, şi avocatul Carmen Obârşanu, au depus deja sesizări penale legate de Mercedes-ul şi telefonul mobil, plătite de compania de salubritate pentru Robu. De data aceasta, edilul Timişoarei a fost reclamat Laurei Codruţa Kovesi de către Nicolae Bîrsan, preşedintele Asociaţiei Eco Nautic Club. Acesta cere DNA să-l investigheze pe „numitul  Nicolae Robu care, împreună cu subalternii acestuia semnatari ai documentului ataşat intitulat”Act adiţional nr.


8 din 28.01.2014” a procedat ÎN NUME PROPRIU la PRELUNGIREA ILEGALĂ şi ABUZIVĂ a contractului de prestări servicii cu firma RETIM SA.  În fapt, pârâtul a prelungit în mod abuziv un contract de prestări servicii în valoare de 14.000.000 euro în numele „Consiliului Local al municipiul Timişoara” prin actul adiţional menţionat mai sus, fără a obţine aprobarea Consiliului Local al municipiului Timişoara, aşa cum impune legea administraţiei publice şi de asemenea, fără a organiza licitaţie publică în prealabil, aşa cum impune legea concurenţei”, se arată în plângerea penală.

În document se arată că în urma prelungirii contractului, Nicolae Robu „beneficiază de o serie de foloase necuvenite de la această companie, printre care un autoturism de lux în valoare de 65.000 euro oferit din partea RETIM SA pentru uzul personal şi exclusiv al pârâtului, de plata facturilor de telefon în valoare de mii de euro lunar şi alte deconturi extravagante pentru deplasări externe ale pârâtului şi altele, pe care vă rugăm să le investigaţi”. Plângerea a fost trimisă şi Agenţiei Naţionale de Integritate.

Vezi anexa reclamata aici ROBU_act-aditional-retim (1)

1 COMENTARIU

  1. Nu stiu ce va tot imuricati atat? Pana acuma va plangeati ca are toate astea din banii contribuabililor. Acuma brusc, nu mai sunt din banii cotribuabililor sunt de la nu stiu ce firma. SI? Decat din banii nistri, mai bine dn banii altora. Oicum nu exista alta firma care sa concureze cu RETIM-ul in zona. Cu spaga sau fara, cu foloase necuvenite sau nu, tot retimul ar fi fost ales pentru salubrizare, beneficiul fiind ca nu mai platim noi telefoanele, deplasarile si masinile primarului. Ati facut o vanatoare de vrajitoare din tot rahatul asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.