Nicu Covaci, cu gripă şi ţuică pe scena Rock For Revolution, la...

Nicu Covaci, cu gripă şi ţuică pe scena Rock For Revolution, la Timişoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1396615846">

rockforrevolution (9)

În urma tragediei petrecute la clubul Colectiv din Bucureşti, două din cele trei zile ale manifestării organizate de autorităţile oraşului sub genericul „Timișoara Rock Festival“ au fost reprogramate, iar evenimentul care s-a desfăşurat sub genericul „Rock For Revolution” a adus duminică seara în Piaţa Operei concerte care au fost savurate de public.

Seara a debutat cu recitalul trupei Mere, care în luna august a acestui an a sărbătorit împlinirea a cinci ani de existenţă. Formaţia care îşi descrie stilul drept un „punk burghez“ şi „popgressive“ a lansat în acest an videoclipul piesei „Marte“ şi a avut parte de aplauze la faţa locului. Mai apoi, pe scenă au urcat cei de la Sanctuar, care au fost urmaţi de cei de la Sonatic, muzicienii care cu o seară înainte au susţinut un concert în cadrul finalei naţionale a concursului GBOB România, care a avut loc la Râmnicu Vâlcea. Băieții de la The Weekend Band au abordat câteva cover-uri dar şi piese proprii şi le-au oferit celor prezenţi şi un colind „rock“. Înaintea momentului cel mai aşteptat al serii, pe scenă au urcat membrii Cover Phoenix Band. Alături de ei s-au aflat şi membrii trupei Elan, iar printre piesele cântate s-au numărat cover-uri din repertoriul unor artişti ca Phoenix, James Blunt sau Joan Jett.

Recitalul celor de la Phoenix a început cu o mică întârziere, prezentatorul show-ului, Florin Mihoc fiind nevoit să urce de două ori pe scenă pentru a întreţine „pauza“ dintre trupe. Alături de membrii actuali ai trupei s-au aflat şi Mony Bordeianu şi Valeriu Sepi, binecunoscutul „căprar“ al legendarei formaţii, iar sound-ul a fost completat şi cu un show pirotehnic. Alături de mesajele legate de Revoluţia de la Timişoara, pe scenă trupa a transmis şi un mesaj legat de tragedia de la Colectiv. Într-un moment inedit al spectacolului Nicu Covaci, s-a scuzat pentru faptul că este răguşit, precizând faptul că de o săptămână nu a mai ieşit din casă din cauza unei gripe. Pentru a se trata aşa cum se cuvine, Nicu Covaci a băut o ţuică pe scenă, după care a precizat: „Eh, parcă mă simt acasă“.

Foto: Denis Budau

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.