Nicușor Miuț, condamnat la închisoare cu EXECUTARE în dosarul Heaven. Vezi ce...

Nicușor Miuț, condamnat la închisoare cu EXECUTARE în dosarul Heaven. Vezi ce pedepse au luat toți inculpații

8
DISTRIBUIȚI

constantin miut patrimoniu primarie 1 p

Tribunalul Timiș a dat astăzi sentința în dosarul în care fostul director al Direcției Patrimoniu din Primăria Timișoara, Nicușor Miuț, și alți angajați ai instituției, au fost trimiși în judecată în dosarul clubului Heaven.

PRESSALERT.ro a dezvăluit încă din2012  modul în care clubul Heaven, al omului de afaceri Dorin Epure, a exploatat ani de zile o suprafaţă de cinci ori mai mare ecât cea care apărea în contractul semnat cu Primăria Timişoara pentru spaţiul din zona Stadionului “Dan Păltinişanu”. Cu toate că în dosar au fost cercetate mai multe persoane, inclusiv primarul Gheorghe Ciuhandu şi secretarul insituţiei Ioan Cojocari, doar cinci persoane au fost trimseîn judecată de DNA în acest caz.


Miuţ a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu în formă calificată alături de angajaţii muncipalităţii Petru Opra, Aurel Roşca Octavian, Valentin Marius Voicu şi Florin Chiriţescu. Chiriţescu a fost acuzat mărturie mincinoasă şi folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Prejudiciul adus Primăriei Timişoara stabilit de DNA este de 850.350 lei, echivalent a aproximativ 227.366 euro, sumă ce reprezintă avantajul patrimonial obţinut de SC Elaine S.R.L. Miuţ şi subordonaţii lui cî în 2003 au trucat licitaţia pentru baza sportivă pentru ca să fie siguri că va ajunge la firma lui Epure. Închirierea s-a făcut pe o perioadă scurtă de timp, la un preţ modic calculat de către inculpatul Opra Petru cu încălcarea normelor legale a unei părţi din acea bază şi prelungirea ulterioară pe o perioadă de cinci ani a contractului, fără licitaţie. Preţul a rămas acelaşi, extrem de scăzut. Toate acestea au condus la păstrarea beneficiului obţinut de societatea comercială care a utilizat în realitate o suprafaţă mai mare cu 12.168 mp decât cea menţionată în contract, fără a achita chiria aferentă acestei suprafeţe. În vederea recuperării prejudiciului, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile aparţinând celor cinci inculpaţi.

Nicușor Miuț a fost condamnat la 4 ani de închisoare, cu executare și interzicerea dreptul de a ocupa o funcție publică la 3 ani după punerea în libertate. Marius Voicu a primit 3 ani de închisoare cu executare. Petru Opra și Octavian Roșca au primit fiecare câte 3 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, iar Florin Chirițescu 2 ani de închisoare cu suspendare. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Timișoara.

8 COMENTARII

  1. dar in dosarul in care au fost retrocedate case din patrimoniu catre tzigoineri nu se intampla nimic? 4 ani,pt toate magariile facute in 25 de ani de icral la ac.individ !!!??? Ar trebui toti cei care au primit case de la ICRAL,si care au dat spaga pt a o primi sa spuna la cine si cat au dat,sa vedeti atunci cati ani de bulau ar trebui sa ia unii!!! Daca un politist,care a stat ani de zile in chirie,a fost in audienta pt.o locuinta pe care a identificat-o singur ca fiind goala si de stat,nu a primit-o pt ca de politist ti-e frica sa pretinzi spaga dar de la tzigoaineri nu!!!

  2. Pentru șpăgile încasate pentru repartizarile ANL prin filiera subalternilor gen Otilia …când va fi anchetat ..Miut cel de 5.000 euro..sau trebuie sa uitam?…în plus sa uitat a menționa ca un inculpat din dosar are fiica judecător la Timișoara. .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.