O nouă atracţie pentru turiştii care ajung în Ţara Haţegului: rezervaţia de...

O nouă atracţie pentru turiştii care ajung în Ţara Haţegului: rezervaţia de zimbri are un nou membru. Cum se numeşte puiul

0
DISTRIBUIȚI

zimbri hateg

Bănăţenii care-şi propun să viziteze rezervaţia de zimbri de la Haţeg-Slivuţ, din judeţul Hunedoara, vor putea admira şi un pui de zimbru. Roland a venit pe lume doar de câteva zile şi reprezintă vedeta rezervaţiei din Ţara Haţegului, fiind şi cel mai tânăr membru.


Părinţii puiului sunt o femelă adusă din Germania acum un an şi un mascul care trăia deja în rezervaţia de zimbri din Haţeg.

„După prima consultație a medicului veterinar, puiul este bine, vioi, suge normal, este sănătos. Ne bucurăm că rezervația începe să-și revină, iar munca noastră începe să dea roade. Sperăm să treacă cu bine peste perioada de iarnă”, a declarat ieri, pentru Agerpres, directorul Direcției Silvice Hunedoara, Radu Crișan.

Angajaţii rezervaţiei de zimbri Haţeg-Slivuţ s-au decis să respecte şi acum tradiţia numelor ce sunt date puilor de zimbri. Astfel, toate încep cu Ro, de la România. În ceea ce-l priveşte pe Roland, partea a doua a numelui duce cu gândul la Germania, ţara de unde provine mama sa. Turiştii care ajung în Ţara Haţegului pot deja să-l vadă pe Roland. Acesta se află într-un ţarc, alături de mama sa, pentru a fi protejat de exemplarele mature o perioadă.

În acest moment, în rezervaţia de zimbri de la Haţeg trăiesc şapte exemplare, trei femele şi patru masculi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.