OFICIAL Incuboxx va avea căldură de luni. Cum s-a rezolvat problema centralei...

OFICIAL Incuboxx va avea căldură de luni. Cum s-a rezolvat problema centralei nefuncţionale şi despre cine spune primarul că a acţionat „haiduceşte”

4
DISTRIBUIȚI

incuboxx 01

Final fericit în cazul problemelor legate de centrala de la Incuboxx, centrul de incubare realizat cu fonduri europene și situat în vecinătatea pasajului Jiul din Timișoara. În această vară, una din firmele subcontractate de antreprenorul principal a sustras mai multe echipamente de la centrala care asigura încălzirea și climatizarea clădirii, după ce nu a primit banii pe munca prestată.

La finele săptămânii, edilul-șef al urbei de pe Bega, Nicolae Robu, a anunțat că „se va pune în funcțiune în acest weekend, deci de săptămâna viitoare centrala termică de la Incuboxx pentru că am reușit să obținem datorită lu Robert (n.r Robert Kristof, unul din consilierii săi și directorul centrului) uite, îl laud aici în fața dumneavoastră – chiar dacă aude și el – nu o să i se urce la cap, că îl cunosc foarte bine.


A avut o idee foarte bună, a contactat producătorul din Turcia, i-a explicat că ne-au fost furate plăcuțele de pe echipamentele centralei și că ISCIR-ul nu poate omologa, nu poate da undă verde pentru funcționarea centralei fără acele plăcuțe. Și producătorul din Turcia a fost atât de serios încât extrem de prompt ne-a trimis plăcuțe pe baza cărora ISCIR-ul a început verificările și evident fiind totul nou va da omologarea de punere în funcțiune. Vreau să spun încă o dată, acolo totul a fost livrat de la început, dar nefăcându-se plata de către Saiftim către Flexik, firma Flexik a sustras un modul și a luat plăcuțele, știind că prin asta va crea probleme în ISCIR-izare și ne-am trezit că astă-vară nu a mers climatizarea, iar acum nu a putut merge căldura”.

Primarul nu a pierdut ocazia de a bate obrazul celor două firme din cauza cărora a avut loc situația amintită mai sus și a spus că „mă bucur că am rezolvat această problemă. Ce s-a sustras a fost ca valoare da ordinul miilor de euro, nu a fost valoare mare, dar fiind de specialitate cei de la Flexik au știu ce să ia, au mai luat și de prin alte părți după cum au recunoscut în fața mea și mi-au spus: numai procedând așa ne-am putut recupera banii. Este atitudinea haiducească, nu se poate proceda așa, eu îi înțeleg că își meritau banii, dar de ce trebuia să sufere primăria, de ce trebuia să sufere firmele care sunt în centrul de afaceri datorită faptului că relația comercială dintre Saiftim și Flexik, relație liber consimțită între cei doi parteneri nu a funcționat?”, a mai adăugat Robu.

4 COMENTARII

  1. robu sa ne explice cum vine asta cu insolventa, primaria plateste lucrarea iar saiftim nu plateste subcontractorii. cine este haiduc? cine este actionar la safitim asta cu ditamai cladirea in piata 700, care incaseaza luna de luna chirii dar nu doreste sa plateasca datorii…

  2. Este jenant să se spună că este un „final fericit” faptul că INCUBOXX are căldură! Final fericit va fi când toți subcontractorii își vor recupera banii de la SAIF-TIM S.A.! Există suspiciunea că banii au fost deturnați prin firme interpuse prin care s-au creat tranzacții aparent legale!
    Domnule Primar, ați semnat „Recepția la terminarea lucrărilor” în februarie 2014, de atunci centrala a funcționat ilegal! Domnule Primar, care este poziția Dumneavoastră față de deturnarea de fonduri publice și europene în Excrocheria INCUBOXX? Domnule Primar știți că SAIF-TIM nu poate prezenta documente de proveniență pentru centrala termică și nu numai, de ce încercați să distrageți atenția de la adevăratele probleme? Ce ați întreprins împotriva SAIF-TIM și a conducerii acesteia? Domnule Primar, de ce nu informați opinia publică că din punct de vedere contractual echipamentele de încălzire, climatizare și ventilație sunt încă proprietatea Flexik Automation?
    Sper ca organele abilitate să descurce ițele acestei afaceri urât mirositoare iar justiția să facă dreptate!

  3. Pai si daca piesele erau lipsa cum s-a facut receptia? Nu trebuiau sa fie functionale? Cat despre ROBERT, el se trage tot de pe la Casa Tineretului ca si Diaconu. Si poate ar trebui sa stie toata lumea ca asociatia de tineret de la Casa Tineretului a fost transformata in firma si desemnata administrator al INCUBOXX pt ca Robu nu a fost in stare sa gaseasca un administrator serios. Sunt curios daca Robu are 80% din voturile timisorenilor dupa cum se lauda.

  4. DNA o sa vina pe la primarie pt ca aceasta cladire s-a executat si cu fonduri europene.Nu stiu insa daca o sa-i deranjeze pe fratii din top 300 milionari care nu au platit nici macar pe proprii salariati,160 la numar,pe perioada noiembrie 2013 aprilie 2014,iata ca vine 2016 si acesti tepari sint inca nederanjati.Sper sa-i vad alaturi de alt escroc penal dovedit pe nume Tender,chiar daca vor trece citiva ani pina atunci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.