Ovidiu Hațegan a greșit grav la meciul ACS Poli – Viitorul dar...

Ovidiu Hațegan a greșit grav la meciul ACS Poli – Viitorul dar merge la Euro 2016! Pe urmele cărui reputat arbitru timișorean calcă

0
DISTRIBUIȚI

acs poli - viitoru (8)

Deși a gafat în etapa a XXI-a, când FC Viitorul a primit un penalty gratuit la Timișoara, Ovidiu Hațegan are de câștigat de pe urma prestațiilor internaționale. Arbitrul arădean e bine văzut la UEFA și e primul ”central” român care va oficia jocuri la un turneu final după 28 de ani.

Precedentul arbitru de centru din țară la un turneu final a fost timișoreanul Ioan Igna la Europeanul din 1988.


Mai mult, ultimul oficial de joc din România, fie el ”central” sau ”asistent”, prezent la un campionat major, a fost Nicolae Grigorescu, tot din Orașul de pe Bega. Acesta a fost tușier la Euro 2000.

Ovidiu Hațegan (35 ani), deși a mai greșit în Liga I, are o reputație foarte bună la nivel european. El a condus la ”centru” trei dueluri din Champions League în toamnă, inclusiv un Benfica – Atletico (1-2), și jocuri din preliminariile CE 2016. Timișorenii nu îl au însă la inimă după ce la jocul lui ACS Poli cu Viitorul el a dictat gratuit un penalty oaspeților, considerând că Belu a atins mingea cu mâna în careu. La reluări s-a văzut că balonul l-a lovit în față pe jucător.

Lista completă a celor 18 arbitri centrali pentru EURO 2016: Martin Atkinson (Anglia), Felix Brych (Germania), Cüneyt Çakir (Turcia), Mark Clattenburg (Anglia), William Collum (Scoția), Jonas Eriksson (Suedia), Ovidiu Hațegan (România), Sergey Karasev (Rusia), Viktor Kassai (Ungaria), Pavel Královec (Cehia), Björn Kuipers (Olanda), Szymon Marciniak (Polonia), Milorad Mažić (Serbia), Svein Moen (Norvegia), Nicola Rizzoli (Italia), Damir Skomina (Slovenia), Clément Turpin (Franța), Carlos Velasco Carballo (Spania).

ACS Poli joacă azi de la ora 18.00 cu ASA Tg. Mureș în sferturile Cupei României și va vi arbitrată de Cristian Balaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.