Parcul Justiției a fost inaugurat după reabilitare. Primarul Robu: „Trebuie să avem...

Parcul Justiției a fost inaugurat după reabilitare. Primarul Robu: „Trebuie să avem dreptul să calcăm pe iarbă, să ne culcăm pe iarbă, să stăm la soare întinși fără inhibiții, fără preconcepții” FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-457752577">

robu la parcul justitiei

O investiţie așteptată de mulţi timişoreni a fost inaugurată astăzi de primarul Timişoarei, Nicolae Robu. Este vorba despre Parcul Justiţiei, care a fost reabilitat recent cu bani europeni economisiţi din realizarea altor proiecte cu finananţare de la Uniunea Europeană.

Concret, prin noile schimbări parcul situat în vecinătatea Primăriei Timişoara nu mai are garduri, beneficiază de gazon nou și are un aspect primitor. Proiectul a fost inaugurat cu șapte zile înainte de data oficială la care ar fi trebuit să fie finalizat. Conform datelor oferite de Primăria Timișoara rezultatele obţinute în urma implementării proiectului Modernizarea Parcului Justiţiei sunt: „reamenajarea şi completarea spaţiilor verzi pe o suprafaţă de 20.550,00 mp, plantări bulbi 109.300 bucăți, plantări arbori şi arbuşti 53 bucăți, refacere suprafeţe gazonate 16.697,8 mp; realizarea unui sistem modern de irigare a Parcului Justiţiei, precum şi a unei staţii de pompare; refacerea iluminatului public utilizând energiile alternative (23 bucăți stâlpi de iluminat fotovoltaici); reabilitarea aleilor pietonale pe o suprafaţă de 1.577 mp; dezafectarea gardului împrejmuitor, reabilitarea conductei de apă, dotarea parcului cu mobilier urban: bănci odihnă 38 de bucăți, coşuri de gunoi 35 bucăți”.

„Astăzi, iată, inaugurăm Parcul Justiţiei după ce el a fost supus unui proiect important de reabilitare şi modernizare. Proiectul este finaţat cu fonduri europene, l-am asumat deşi am avut la dispoziţie foarte puţin timp pentru implementarea sa, dar iată că am reuşit să ne încadrăm în termene. Implementarea a început în 30 aprilie şi termenul final a fost 29 decembrie 2015. Suntem astăzi în 22 decembrie, deci cu o săptămâna înainte de termen, valoarea proiectului este de 2,09 milioane de lei, din care suma nerembursabilă de 2.04 milioane de lei. Proiectul a fost făcut de societatea comercială Green Project SRL din Iaşi, care, iată, sunt competitivi şi fac treabă bună aşa cum putem vedea că au făcut cei care au proiectat acest parc. Execuţia a fost realizată de societatea comercială Lovrintim SRL.”

Primarul a mai spus şi că de „aici înainte cetăţenii Timişoarei se va putea sta inclusiv pe iarbă, trebuie să ne scoatem din cap tot felul de restricții pe care noi însine ni le-am pus de o manieră absurdă. De ce facem amenajări, nu ca să ne simțim bine? Deci trebuie să avem dreptul să calcăm pe iarbă, să ne culcăm pe iarbă, să stăm la soare întinși fără inhibiții, fără preconcepții așa cum fac lucrurile acesta cu multă degajare cetățeni ai Franței, ai Angliei, unde știm ce calitate are iarba și unde chiar ești îmbiat să faci lucrul acesta de aspectul gazonului.”

Foto: Constantin Duma

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.