Părelologia NU salvează România

Părelologia NU salvează România

1
DISTRIBUIȚI

dragos bota (3)

După ce DIICOT și SRI au anunțat prinderea în flagrant a extremistului maghiar care se pregătea să detoneze o bombă improvizată în Târgu Secuiesc au început să curgă comentariile. Tot felul de deontologi de serviciu plus niște stiutori de orice zic au început să strige că nu e decât o chestiune de imagine a serviciilor, că de fapt nu e nimic serios. Când îi auzi cu câtă siguranță vorbesc ai crede că sunt cel puțin experți în antiterorism sau măcar în drept. Mă întreb cine ar fi urlat cel mai tare dacă insul și-ar fi dus planul până la capăt și am fi avut morți și răniți? Cine ar fi răcnit că serviciile secrete sunt plătite degeaba și că nu se ocupă decât să asculte telefoanele nevinovaților?

Realitatea este mult mai crudă decât imaginea idilică din filmele cu James Bond când acesta salvează lumea cu o jumătate de secundă înainte să înceapă apocalipsa.


Nu poți risca să lași un scelerat să plece cu bomba prin oraș doar ca să fie mulțumiți părelologi de serviciu ai nației. Niciunde în lumea aceasta nu se întâmplă așa că tot ne place să ne raportăm la democrațiile vestice. Mișcările extremiste, de orice fel, se dezvoltă și prind aripi în momentul în care simt că statul este slab, că nu reacționează. După tehnica pașilor mărunți s-a încercat trecerea la următorul nivel, numai că s-a trecut peste linia roșie care face diferența dintre marșul prin oraș fluturând steaguri la rănirea și uciderea unor oameni. Din fericire, statul a reacționat la timp. Părelologia nu salvează România, profesionalismul celor din serviciile secrete, din Poliție sau Ministerul Public da. Și când credem că-i plătim degeaba zic să ne mai uităm o dată sau de câte ori e nevoie la imaginile de la Paris. Iar când greșesc să pățească ce i s-a întâmplat lui Beke Istvan. Și, apropo, nu cred nicio secundă în ideea prostească „lasă, dom’le că în România nu se întâmplă din astea. Suntem prea mici şi nu contăm”.

1 COMENTARIU

  1. Serviciile tb sa fie cat mai discrete cu putință..dar sa fie performante…si ale noastre sunt performante mai ales pe line antitero tocmai datorită unui mod de lucru ..de multe ori hulit…anume baza este în lucratori si mai putin in tehnică. ..din pacate acesti lucrători nu-i veti vedea in fata…cei avansați vor fi totdeauna cei neopetativi de Bucuresti.
    Īntrebati câți dintre cei avansati la gradul de general sunt operativvi….răspunsul…majoritatea sunt cărătorii de hârtii..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.