Percheziții la unul dintre cei mai importanți producători din vestul țării, într-un...

Percheziții la unul dintre cei mai importanți producători din vestul țării, într-un dosar de evaziune fiscală. La ce sumă impresionantă se ridică prejudiciul

1
DISTRIBUIȚI

perchezitii mascati traficanti (2) mod

Poliţiştii au ridicat 11.710 euro, aproximativ 73.000 de lei, documente contabile şi tehnică de calcul, în urma a nouă percheziţii efectuate, ieri, la persoane bănuite că ar fi cauzat, prin evaziunea fiscală provocată de „munca la gri”, un prejudiciu de aproape 3.600.000 de lei. Acțiunile oamenilor legii din Caraş-Severin au avut loc la sediile firmei C+C din Reșița și Berzovia, precum și la locuințele patronului și ale mai multor angajați.


Nu mai puțin de 90 de persoane au fost conduse la audieri.

Conform unui comunicat al IPJ Caraș-Severin, din cercetări a reieşit că, reprezentantul a două firme, cu obiect de activitate producţia, distribuţia şi comercializarea de produse alimentare, în perioada 2011-2015, nu ar fi declarat integral obligaţiile salariale aferente celor aproximativ 583 de angajaţi ai societăţilor comerciale.

Cel în cauză ar fi acordat, lunar, între 500 şi 1.000 de lei fiecărui angajat, suplimentar faţă de salariul minim pe economie înregistrat în contractul de muncă şi încasat pe cardul bancar, fără a evidenţia aceste sume în contabilitatea firmelor.

Reprezentantul societăților ar fi fost sprijinit în realizarea activităţii infracţionale de alte 5 persoane, dintre care 4 angajaţi ai celor doi agenţi economici, prin care s-ar fi realizat activitatea infracţională.

Poliţiştii au pus în aplicare 90 de mandate de aducere, persoanele depistate în judeţele Caraş-Severin, Dolj, Argeş, Cluj, Timiş, Braşov şi în municipiul Bucureşti fiind conduse la audieri.

La activitate au participat poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timişoara, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin şi inspectori antifraudă. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al SRI.

1 COMENTARIU

  1. MORALA : Marirea salariului minim pe economie la 500 de euro, echivalent in lei. Asa castiga si salariatul si statul prin contributia angajatorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.