Performanțele de la tenis de masă au contribuit la realizarea Sălii Polivalente...

Performanțele de la tenis de masă au contribuit la realizarea Sălii Polivalente din Dumbrăvița. Ce planuri există cu noua arenă

0
DISTRIBUIȚI

gala sportului (26)

De săptămâna trecută comuna din nordul Timișoarei beneficiază de o sală polivalentă mai mult decât potrivită nevoilor sale. Un factor important în realizarea noului proiect au fost rezultatele excelente obținute pe plan intern și internațional de echipa de tenis de masă ACS Dumbrăvița, susține Nicoleta Huszar, președintele clubului timișean. Cea care e totodată și antrenor al echipei de tenis de masă campioană a României dorește ca pe viitor noua arenă să găzduiască o paletă mai largă de sporturi, inclusiv baschet și handbal.

”Vor fi opt ani de când a fost revigorat aces sport în această zonă a țării. Autoritățile au fost deschise la inițiativa mea. Au avut încredere pentru că am lucrat la Centrul Olimpic și la echipe din străinătate. CJ Timiș a înțeles că sportul trebuie susținut. Tenisul de masă a luat amploare la Dumbrăvița”, a declarat Nicoleta Huszar.

Sala Polivalentă din Dumbrăvița a luat naștere grație unui proiect transfrontalier în parteneriat cu orașul Szentes din Ungaria. Iar valoarea întregului complex e puțin sub 2,15 milioane de euro. Președinte la club, cât și antrenor al echipei câștigătoare a Superligii naționale la tenis de masă, Nicoleta Huszar a vorbit despre importanța performanțelor în noul proiect. ”Am reușit să fim medaliați în ultimii doi ani ai Superligii. Acest lucru a fost motivat foarte bine în acest proiect. Acum e tenisul de masă, mai târziu pot fi și alte sporturi, s-a putut obține cu un mare efort al Consiliului Local Dumbrăvița, care a avut încredere în echipă. Vom încerca și la anul și cât ne vor ține puterile să fim în top-ul celor mai bune echipe. Facem o deschidere către alte sporturi, mai sunt lucruri care trebuiesc îmbunătățite în această sală, ca să poți introduce coșuri de baschet, porți de handbal. Poate badminton, tenis de câmp. E o sală mare și am ținut să fie aptă pentru alte sporturi”, a precizat Huszar.

12375061_1001627099875764_5639543198261731182_o

Președintele ACS Dumbrăvița are în plan și alte proiecte, inclusiv pentru cei care vor să pratice sportul ca activitate de timp liber.


”Nu lucrez numai pentru performanță, vreau ca amatorii să aibă acces la sport. De o lună am deschis prin intermediul sponsorului nostru din Germania o linie de acțiune la nivel național pentru sportivii amatori. Este posibil ca la anul să fie deschisă și pentru cei străini, pentru că avem acest plan, și va fi un lucru pozitiv pentru toată lumea!”, a conchis Nicoleta Huszar.

Controversă în finala cu Farul, soluționată favorabil

Nicoleta Huszar a vorbit și despre planurile sportive pentru anul 2016 cu echipa de tenis de masă. Finala din 2015 a avut și o controversă, fiind câștigată inițial de Farul Constanța, care a apelat la o jucătoare nelegitimă – Elizabeta Samara. ”Echipa adversă a încercat poate să găsească alte metode decât cele fairplay să câștige titlul. Eu am ales să respect strict regulamentul federației. Nu am fost niciodată antrenorul sau jucătoarea care sa-mi câștig un loc nemeritat. Cred că s-a dovedit… Antrenorul secției respective nu trebuia să facă acest pas, să introducă o jucătoare nelegitimată în timpul anului. Federația a avut o scăpare. Sperăm ca de anul viitor se va reface regulamentul”, a precizat Huszar.

ACS Dumbrăvița a dominat ultimii doi ani tenisul de masă românesc la nivel de club. Realizările au venit și pe plan continental, acolo unde fetele s-au oprit în optimile Cupei ETTU. ”Ne gândim la podium, chiar la apărarea titlului intern. După tur suntem pe primele trei poziții, avem același număr de victorii cu Constanț și Iași. Îi promovăm și pe cei mici. Cu acești sportivi încercăm să ne afirmăm și pe plan internațional, pe lângă fetele Diaconu, surorile Dospina și Zamfir”, a concluzionat antrenoarea formației din Dumbrăvița.

Foto (jos): Facebook / Sala Polivalentă Dumbrăvița

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.