Plen festiv astăzi la Consiliul Judeţean Timiş, unde aleşii judeţeni alături de revoluţionarii din 1989 au celebrat 26 de ani de la Revoluţia, care a eliberat România de sub regimul comunist. Invitați speciali la Consiliul Județean au fost fostul premier al României, Petre Roman și fostul preşedinte, Emil Constantinescu, care nu a ajuns la timp, din cauza întârzierii avionului cu care a călătorit la Timişoara.
Petre Roman a spus că „să mă aflu la Timișoara este pentru mine nu doar o onoare, ci și o mare bucurie. Obișnuiam să vin la Timișoara înainte de Revoluție pentru diverse motive destul de des. Am avut legături dintre cele mai frumoase. Am avut relații profesionale și personale dintre cele mai frumoase cu oameni din Timișoara. Nu m-am mirat când am aflat de revolta de la Timișoara din 1989. Pe 19 decembrie s-a convocat la ordinul şefilor de partid în toată ţara o şedinţă a Senatului Politehnicii eu fiind membru în Senatul Politehnicii şi atunci am spus la această şedinţă, avem noi profesorii, intelectualii acestei ţări, avem prilejul să ne arătăm solidaritatea. Ședința a fost anulată, evident că le-a fost teamă că de acolo ar putea să iasă un strigăt de solidarite cu Timișoara. Nu a durat foarte mult, două zile mai târziu din fericire bucureștenii s-au arătat împotriva lui Ceaușescu și ieri după 26 de ani am aflat în mod concret din cercetări făcute profesionist că momentul în care acea mare masă de oameni aduși de Ceaușescu pentru un miting de susținere s-au întors împotriva lui.
Acel moment a fost datorită unor timișoreni care au venit acolo cu acel scop de a spune ce se întâmplă la Timişoara, acest fapt este unul de mare însemnătate. Este de mirat că astfel de oameni au avut un asemenea curaj. Sunt stăpânit de sentimentul ca să facem cumva ca niciodată sub nicio formă să nu dispară ceva din memoria acelor zile, să facem cumva ca cei care vin în urma noastră să nu uite ce sa întâmplat, ca un moment de măreție al poporulu român. Și să facem dacă suntem cu adevărat patroți, ca să prospere această țară a noastră pe care o iubim atât de mult”.
Revoluţionarii au fost mai puţin certăreţi ca în anii precedenţi. Tudorin Burlacu a atenţionat că este păcat că dosarul Revoluției a fost clasat fără a se şti adevărul, în vreme ce Liviu Băcana și-a atenționat colegii revoluționari că este cazul să aibă grijă de sănătatea lor şi să rămână solidari. Lorin Fortuna a agtenționat că Timișoara nu mai reprezintă un vector prin acțiunile sale, fiind reprezentată la nivele secundare la Bucureşti, dar nu în primul front. „Mi-am lăsat barbă ca să se ştie că adevărul şi dreptatea din România sunt în doliu pentru că cei care sunt vinovaţi de masacrul din 1989 au avut opţiunea să claseze dosarul Revoluţiei”, a atenţionat revoluţionarul.