Poliția pakistaneză, pe urmele unei rețele formate din femei înstărite care sprijină...

Poliția pakistaneză, pe urmele unei rețele formate din femei înstărite care sprijină Statul Islamic

0
DISTRIBUIȚI

statul islamic isis

Poliția din orașul pakistanez Karachi a declarat luni că încarcă să desființeze o rețea formată din femei înstărite care strâng bani pentru organizația Statul Islamic, informează AFP.

Poliția din orașul-port a început să urmărească rețeaua pe baza unor dezvăluiri făcute de un bărbat suspectat că ar fi finanțat primul atac revendicat de Statul Islamic în Pakistan: masacrul din mai de la Karachi a 44 de musulmani ismaeliți, un curent minoritar al islamului șiit, considerat drept eretic de luptătorii SI.

Șeful departamentului de luptă împotriva terorismului din provincia Sindh, Raja Umar Khattab, a declarat că suspectul, arestat săptămâna trecută, a recunoscut că soția sa a pus bazele unei organizații religioase numită ‘Al Zikra Academy”.

‘Academia nu dispune de nicio structură sau sediu”, a afirmat Khattab.


‘Un grup de 20 de femei, toate din familii bogate, distribuie stickuri USB pe care se află înregistrări video cu gruparea SI și promovează organizații teroriste”, a spus el, adăugând că rețeaua a strâns astfel bani care i-au fost apoi dați suspectului care a dezvăluit existența rețelei.

‘Soția și mama vitregă a suspectului fac de asemenea parte din această rețea”, a explicat Khattab.

Lupta pe care Pakistanul o duce împotriva insurgenței islamiste de peste un deceniu s-a soldat cu moartea a zeci de mii de civili. Principalii inamici ai forțelor de securitate sunt gruparea teroristă Al-Qaida, talibanii pakistanezi, însă Statul Islamic pare a avea simpatizanți în rândul claselor educate.

Islamabadul neagă faptul că SI reprezintă o amenințare serioasă în Pakistan, însă șeful poliției din Sindh a recunoscut în octombrie, în fața unei comisii parlamentare, că organizația jihadistă a fost într-adevăr responsabilă pentru atacul împotriva comunității ismaelite din luna mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.