Primarul Nicolae Robu, culmea TUPEULUI. Vezi cum justifică inaugurarea proiectelor cu...

Primarul Nicolae Robu, culmea TUPEULUI. Vezi cum justifică inaugurarea proiectelor cu fonduri europene care nu sunt însă finalizate

1
DISTRIBUIȚI

robu dna

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, face orice ca să impresioneze votanții, chiar dacă asta înseamnă să mintă. La debutul acestei săptămâni, primarul a pornit o adevărată campanie de inaugurări ale proiectelor cu fonduri europene. Astfel, edilul a tăiat panglica pentru proiectul de reabilitare a malurilor Begăi, asta deși din proiect lipsește cea mai importantă parte: transportul în comun cu vaporetto. Astăzi primarul a anunțat că mâine vor fi inaugurate proiectele de Trafic Management și cel al reabilitării centrului istoric.

Legat de proiectul de Trafic Management, în valoare de 43.762.356,71 lei (T.V.A. inclus)primarul Nicolae Robu declara la debutul lunii decembrie că „și acest proiect va fi finalizat. Aici 85% din valoare va fi reprezentată de echipamente, echipamentele vor veni până la sfârșitul acestui an toate. Nu știu de unde sunt achiziționate, firma care a câștigat licitația este o firmă austriacă, Swarco. Ele au proveniențe diferite, nu v-aș putea spune de unde vin, dar în mod sigur din mai multe locuri, nu aș putea crede că este un singur furnizor pentru toate. Însă nu e problema noastră. Fapt este că vor veni toate, este angajamentul ferm și reiterat inclusiv ieri de către firmă și va rămâne să lucrăm la punerea în funcțiune, ajustarea parametrică, la ajustarea parametrilor, astfel încât să asigurăm un control cât mai bun al semaforizării în municipiul Timișoara”.

Astăzi edilul a promis că la inaugurarea de mâine va avea loc și o demonstrație a modului în care funcționează sistemul.


Robu a admis că doar circa 85% din banii aferenți proiectului de Trafic Management vor fi decontați de la Uniunea Europeană. Asta înseamnă că lucrările din reamenjarea a intersecțiilor, vor fi suportate de la bugetul local. Primarul a mai spus și că deja a început montarea de stâlpi în oraș, stâlpi pe care vor fi montate camerele de luat vederi, dar și mai multe semafoare care au urma să ajute la fluidizarea traficului.

În cadrul conferinței de presă de astăzi, edilul a vorbit şi despre inaugurarea centrului istoric. „Ştiţi fără îndoială că pentru centrul istoric am avut două contracte. Unul cu Romprest, ce a cuprins majoritatea covârşitoare a lucrurilor care s-au făcut în centrul istoric şi un al doilea contract cu firma Corint, care s-a referit şi se referă în continuare la punerea în valoare a descoperirilor arheologice. Ce inaugurăm mâine este pe contractul cu Romprest, pe contractul cu Corint încă mai este ceva de lucru, dar nu foarte mult şi valoarea acestui contract este foarte mică în comparaţie cu valoarea celuilalt contract care este finalizat 100%”, a declarat edilul. Cu alte cuvinte, deşi nici centrul istoric nu este finalizat, primarul nu se va sfii să taie panglica, şi nu oricum. Evenimentul va fi marcat printr-un concert susţinut de formaţi a Peregrinii în Piaţa Libertăţii, concert care ar fi trebuit să aibă loc astăzi, dar care a fost amânat la cererea Primăriei Timişoara pe mâine. Deşi primarul susţine că lucrările la centrul istoric sunt finalizate, în Piaţa Unirii, de exemplu, nu sunt instalate băncile, iar aleile care duc spre monumentul din centrul pieţii nici măcar nu au fost reabilitate.

1 COMENTARIU

  1. Aleile ce duc spre statuie nici macar nu erau prevazute in proiect pt reabilitare! Ce fel de jurnalism este acesta? Presa de scandal sau sursa credibila de informare? O minima verificare a informatiilor inainte de a scrie ceva…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.