Primarul Nicolae Robu a decis: ASU Poli nu va primi niciodată bani...

Primarul Nicolae Robu a decis: ASU Poli nu va primi niciodată bani de la bugetul local. Cum își explică refuzul categoric

3
DISTRIBUIȚI

robu ave 1

Consilierul local Alfred Simonis, de la PSD Timiș, a făcut recent un apel către primarul Timișoarei, Nicolae Robu, să demareze negocerile pentru fuziunea ACS Poli cu ASU Poli, echipă a suporterilor, care momentan evoluează în Liga a III-a cu mari șase de a promova în divizia secundă.

„Am o solicitare pentru domnul primar. ASU este în Liga a III-a, se pare că are mari șanse de a promova în Liga a II-a, are la fiecare meci între 1.000 și 2.000 de spectatori și, în funcție de distanță, câte 300 și 500 în deplasare. ACS Poli are între 300 și 500 de spectatori acasă pe meci, mai mulți doar la meciurile cu echipele importante. O echipă nu ar trebui să fie un palmares, un moft al unui primar, ci un spirit, iar din punctul meu de vedere spiritul este dincolo. (…) Îi solicit domnului primar să demareze de urgență negocierile pentru a încerca să găsească formula legală, regulamentară, ca aceste echipe să devină una singură, iar în cazul în care nu reușește poate în al doisprezecelea ceas ne asumăm și noi să finanțăm acea echipă, adevărata Poli”, a declarat Simonis.


Primarul Nicolae Robu nu a pierdut ocazia de a jigni pesediștii pentru propunerea care ar putea duce la dispariția echipei sale de suflet , ACS Poli și a declarat că

„Nu comentez nimic din ce spune domnul pe care l-ați pomenit, nu am ce să comentez, eu pot comenta apelul făcut de mine în acest sens, dar ei ca plagiatori de meserie ce sunt sau ca oameni lipsiți de imaginație iau și ei de la alții. Profesorul Liviu Anton, președintele clubului ACS Poli, știe bine că și acum câteva săptămâni la început de noiembrie am spus și în discursul public că ar trebui să se unească cele două cluburi, dar nu mă interesează ce fac alții. Eu mi-am făcut datoria și am avut poate prea multe ieșiri de exprimare a deschiderii totale înspre a da unitate fotbalului timișoarean. Sunt bucuros că Timișoara are echipă la nivel de performanță (…) Sper să reușim să rămânem în Liga I. Avem o echipă care joacă spectaculos, unul din cele mai frumoase jocuri din Liga I. Am pus mari probleme tuturor echipelor din fruntea clasamentului și, prin urmare, ce mă preocupă pe mine este ca ACS Poli să rămână în Liga I”.

Legat de o posibilă finanțare a ASU Poli de la bugetul local, Robu a declarat că „există o regulă. Se finanțează un singur club dintr-o ramură sportivă, cel mai bine clasat, iar când clubul și aparține municipalității ca structurare a sa ar fi și o situație de conflict să se dea banii înspre cluburi concurente. Nu trebuie multă minte pentru a înțelege lucrurile acestea”.

3 COMENTARII

  1. Dle Simonis nu mai fii copil Pretextul ca sponsorizeaza echipa de fotbal este doar pentru fraieri.Pe el si camarila lui nu intereseaza performanta . Ambele echipe sint constituite din sportivi timisoreni iar explicatia ca sponsorizarea se face catre o parte a timisorenilor (ASC) si nu sponsorizeaza cealalta parte a timisorenilor (ASU) demonstreaza ca masura este total inechitabila.
    Concluzia este una:BANUL PUBLIC ESTE DULCE.
    Dar prea multa dulceata provoaca diabet si locul de tratament este cam racoros.

  2. ar fi interesant daca s-ar face un calcul – cati bani s-au cheltuit in 4 ani cu AC Recas/Poli si cati oameni s-au bucurat de rezultatele echipei. adica impartit numarul de spectatori la 2, ca din aia 3-400 jumatate sunt presa, staff-ul echipei si cei pe care autoritatile ii aduc gratis la meci ca sa faca impresie. echipa asta nu va avea niciodata suporteri si impact cat timp Robu o „pastoreste”. cealalta echipa, Politehnica, nu are rost sa fie inclusa in asa un calcul pentru ca acolo suporterii sustin financiar, prin bilete si donatii. daca ar avea stadion mai mare sau ar fi primiti pe Dan Paltinisanu ar fi minim 3-4000 la meciuri. sportul timisorean nu va avea rezultate cat timp e Robu primar, chiar daca el se lauda permanent cu diverse „performante” pe care le vede doar el

  3. Primare, ce te vei face la anul cand vor fi ambele in aceeasi divizie si ASU va fi peste clona ta de echipa in clasament? Atunci ce motivare mai gasesti? De fapt, la anul pe vremea asta tu nu vei mai fi primarul acestui oras!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.