„Proclamaţia de la Timişoara”, eliberată din încercuirea toaletelor ecologice la nici...

„Proclamaţia de la Timişoara”, eliberată din încercuirea toaletelor ecologice la nici 24 de ore de la imaginile publicate de PRESSALERT.ro

0
DISTRIBUIȚI

12376724_1052267601497217_8238588838218100790_n

La mai puțin de 24 de ore de la momentul în care PRESSALERT.ro a atras atenția că administraţia Timişoarei, condusă de liberalul Nicolae Robu, dă dovadă de o lipsă crasă de respect față de simbolurile şi istoria recentă a oraşului, înconjurând cilindrul cu textul Proclamaţiei de la Timişoara cu wc-uri ecologice, lucrurile au intrat în ordinea normală.


Pe tăcute, conducerea Primăriei Timișoara a ordonat înlăturarea celor 18 toalete ecologice de lângă cel mai important document postrevoluţionar. Nimeni nu a cerut scuze urmașilor sau rudelor victimelor și morților din timpul Revoluției din Decembrie 1989 pentru impietatea comisă.

Dacă până ieri, fără ca partidele politice sau societatea civilă să se sesizeze, în apropierea Muzeului Banatului, cilindrul pe care este afişat textul integral al Proclamaţiei de la Timişoara a stat înconjurat de latrine, marti noaptea acestea au fost deja mutate și dispuse la o distanță ”regulamentară”.

Vă reamintim că cilindrul respectiv s-a aflat, ani de zile la rând în Piaţa Libertăţii, de unde a fost mutat când au început lucrările de reabilitare.

Proclamaţia de la Timişoara a fost lansată pe 11 martie 1990 în Piaţa Operei. Textul Proclamației a fost citit de la balconul Operei, de regretatul George Şerban, fiind primită cu urale de cei peste 15.000 de timişoreni adunaţi în Piaţă, la manifestație.

Proclamația de la Timișoara a fost primul document postrevoluționar care și-a propus să asigure României democratice o evoluție politică sănătoasă, cerând ca  “ca legea electorală să interzică pentru primele trei legislaturi consecutive dreptul la candidatură, pe orice listă, al foştilor activişti comunişti şi al foştilor ofiţeri de Securitate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.