Profesor de la Universitatea Politehnica din Timişoara, cel mai bun din lume...

Profesor de la Universitatea Politehnica din Timişoara, cel mai bun din lume în domeniul automaticii. Despre cine este vorba

0
DISTRIBUIȚI

radu-emil precup

Un profesor de la Universitatea Politehnica din Timişoara a fost desemnat cel mai bun din lume în domeniul automaticii, ştiinţă care se ocupă cu studiul şi realizarea unor structuri şi echipamente capabile să asigure conducerea sistemelor fără intervenţia umană. Este vorba de inginerul Radu-Emil Precup, ale cărui rezultate, realizate împreună cu echipa sa, au adus universitatea timişoreană pe locul I în lume, devansând universităţi de prestigiu, în domeniul „Controllers, Control şi Tunning”.

Clasamentul a fost realizat de Scopus, cea mai mare bază de date de abstracte și citări a literaturii peer-reviewed din lume.


Echipa Universităţii Politehnica din Timişoara a publicat, în perioada 2010 – 2014, 122 de articole în domeniul automaticii, ramura controllers, control şi tunning, iar acestea au fost citate în aproape 500 de lucrări din întreaga lume.

„Performanţele apreciate prin Scopus reprezintă certificarea faptului că echipa din care fac parte se străduieşte zi de zi să arate că în Universitatea Politehnica Timişoara se lucrează cu studenţii şi sunt obţinute rezultate de cercetare vizibile în domeniul automaticii. Sunt recunoscute rezultatele echipei în diferite direcţii ale conducerii automate (clasice şi moderne) care includ sisteme de conducere inteligentă, data-driven control şi algoritmi de optimizare de inspiraţie biologică. Performanţele atinse de echipă atestă importanţa automaticii şi Universităţii Politehnica Timişoara în context local, regional şi mondial. Rezultatele obţinute ne încurajează să continuăm cercetările şi colaborările cu echipe din Canada, Ungaria, Olanda, Germania, Franţa, Anglia şi Brazilia”, a declarat profesorul Radu-Emil Precup.

În această săptămână, Universitatea Politehnica din Timişoara a luat decizia de a-i acorda profesorului Radu-Emil Precup, Premiul Excelenţei în Cercetare pe anul 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.