Proiect pentru ajutorarea persoanelor din grupurile vulnerabile, finalizat cu succes la Timișoara....

Proiect pentru ajutorarea persoanelor din grupurile vulnerabile, finalizat cu succes la Timișoara. Câte locuri de muncă au fost create

0
DISTRIBUIȚI

simpozion cciat

Proiectul „CASE – Competenţe Antreprenoriale Sociale”, proiect în domeniul economiei sociale cofinanţat din fonduri europene şi al cărui beneficiar a fost Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, care l-a dezvoltat în parteneriat cu S.C. GAPA SRL, CCIA Vrancea şi Associazione Gruppo Euroconsult Italia, s-a încheiat cu succes.

Proiectul a vizat îmbunătăţirea accesului persoanelor din grupurile vulnerabile la piaţa muncii din vestul şi sud-estul ţării, atât în economia socială cât şi în economia formală şi a fost derulat în beneficiul persoanelor care au părăsit timpuriu şcoala, celor care locuiesc în comunităţi izolate, trăiesc din venitul minim garantat, sunt persoane cu dizabilităţi, aparţin unor familii cu mai mult de doi copii sau unor familii monoparentale, femeilor în situaţii de risc sau persoanelor de etnie romă.

Rezultatele proiectului s-au concretizat prin înfiinţarea a şapte structuri de economie socială (SES-uri) şi a 34 de noi locuri de muncă în cadrul acestora, 240 de persoane au beneficiat de servicii de consiliere şi orientare profesională şi 186 de persoane au absolvit programele de formare profesională.


Au fost organizate două târguri de joburi sociale la care au participat 20 de structuri ale economiei sociale şi peste o sută de vizitatori din grupurile vulnerabile.

Conferinţa de încheiere a proiectului, la care au fost invitaţi să participe partenerii de proiect şi reprezentanţii SES-urilor înfiinţate, oficiali ai administraţiei publice locale şi a serviciilor publice deconcentrate care au contribuit la derularea proiectului, lectori care au susţinut cursurile de formare profesională, speakeri la simpozioanele medicale organizate de Centrul de Kinetoterapie şi Masaj, beneficiari ai proiectului, va avea loc la sediul CCIAT în 17 decembrie, începând cu ora 10.30.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.