Protest INEDIT la Primăria Timișoara, cu un singur manifestant și o armată...

Protest INEDIT la Primăria Timișoara, cu un singur manifestant și o armată de polițiști locali. Ce a vrut să îi transmită timișoreanul lui Robu FOTO și VIDEO

7
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-121222272">

politie protest1

Protest deosebit de matinal, luni, la Primăria Timișoara. Disperat de declarațiile halucinante ale primarului ales Nicolae Robu, și mai ales de voința acestuia care vrea să aglomereze și mai mult, rutier, centrul Timișoarei, un tânăr a venit de la ora 7,30 în parcarea municipalității pentru a da glas nemulțumirilor concetățenilor săi acuzați de edil la ultima dezbatere publică de faptul că sunt ”niște frustrați” pentru că se opun, argumentat, realizării inelului 1 rutier pe sub Piața Victoriei.

Ovidiu Vasiliu a adus două cauciucuri ”pantofii timișorenilor moderni„ pe care a vrut să le pună pe locul de parcare al Mercedesu-lui E Class cu care vine la serviciu primarul Nicolae Robu. În spiritul sărbătorilor a adus și două icoane – una cu Sfântul Nicolae și alta cu Sfânta Filofteia, sfântă a cărei zi e celebrată azi. Pe lângă acestea, biciclistul a venit și cu mai multe coli A4 pe care a printat, cu litere mari, declarații aberante ale primarului.

Poliția locală s-a adunat imediat în jurul protestatarului. Nu mai puțin de șase polițiști au intervenit și au chemat ”întăriri”. L-au legitimat pe Ovidiu Vasiliu, apoi, după aproape două ore, l-au lăsat să plece. „Mă aștept să îmi dea amendă și să am și mai mari probleme. Sunt genul de persoană care nu am realizat nimic  din punctul de vedere al acestui primar, un om care se opune dezvoltării orașului cu mașini în zona centrală. Protestez în numele unor oameni care nu mai suportă ce se întâmplă. Mi=am spus ”dacă tu nu faci, cine să facă?” În Timișoara nu avem societate civilă, astfel că mi-am asumat amenda și ce va mai decurge din acțiunea mea”, ne-a spus protestatarul. Nicolae Robu a ajuns la serviciu în jurul orei 8 și l-a ignorat total pe timișoreanul venit să-i atragă atenția că acționează eronat când vrea să facă trafic rutier intens prin fața Operei.


7 COMENTARII

  1. Două chestiuni: unu, cauciucurile sunt o metaforă pentru pantofii unui cetăţean al „civilizaţiei automobilului” (Robu dixit) – de aia au venit cu beţele de la Moş Nicolae – şi foile imprimate cu icoane au avut rolul de a face trimiterea asta. Doi, a fost şi este dură afirmaţia „Timişoara nu are societate civilă” dar să nu uităm că-n afară de protestul cu Palmişoara al tinerilor, nimeni în ultimii ani nu a pus cu adevărat problema stopării abuzurilor acestui primar. Timişorenii s-au revoltat acum 25 de ani, au început Revoluţia dar nu au mai continuat ce au început şi astfel concetăţenii noştri s-au retras în ei şi-n grupurile de prieteni de lehamite şi scârbă faţă de politica dâmboviţeană. Şocurile recente din societate sper să ne dea tuturor încredere să vorbim între noi, să ne deschidem şi spre comunitate nu doar să ne ascundem în cercurile noastre sociale oarecum separate unele de altele.

    Îi rog să mă ierte pe revoluţionarii şi oengiştii locali care au făcut şi fac treabă bună şi care vor fi deranjaţi de lipsa de nuanţe şi sper să putem învăţa din ce n-a mers în aceşti 25 de ani, să nu repetăm greşelile şi să găsim soluţii pe termen lung pentru oraş.

  2. Felicitari pentru protest!Gretos momentul cu impostorii locali!O poza face cat o mie de cuvinte!Am si eu o intrebare pentru domnul primar:domnule pentru ce ai marit efectivul impostorilor locali dar mai ales pentru ce ai marit salariile acestora de au ajuns peste 3000 lei?Competenta -zero barat,solicitudine -aiurea!cunostinte minime despre munca de politie-chiar foarte minime ,munca lor rezumandu-se la orice altceva dar nu la ce prevede munca de politie !atitudine- as putea jura ca 90% sunt olteni idioti (sau poate e criteriul de baza la selectia haitei locale) etc.

  3. Dl. MARIUS,esti un tampit ori estiffffffffffff prost ce ai cu aci oameni daca tu ai fi lucrat la politia locala iti placea asemenea afirmatii eu cred ca iti este ciuda pe ei cretinule si somer ce esti…………….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.