REVELAȚIA de la fileu: ACS Agroland, echipa construită de un om de...

REVELAȚIA de la fileu: ACS Agroland, echipa construită de un om de afaceri care asigură viitorul voleiului feminin timișorean. Ce certitudini are antrenorul Dan Jitaru

0
DISTRIBUIȚI

12002511_430027763856948_7908741904421980297_o

ACS Agroland Timișoara a pornit furibund pe drumul performanței. Omul de afaceri Horia Cardoș și antrenorul Dan Jitaru au pus bazele unei echipe de volei feminin care promite să se bată în viitor cu forțele primei divizii. Rezultatele au început deja să apară la grupele inferioare de vârstă, acolo unde clubul bănățean construiește „dream team-ul” zilei de mâine.

În 2015 ACS Agroland, la doar un an de la înființare, a fost aproape chiar să promoveze pe prima scenă în urma unui baraj de tip play-off. Lotul timișorean e format din jucătoare tinere și foarte tinere iar viitorul pentru Adriana Melniciuc și compania arată luminos. Noua entitate sportivă face deja o imagine bună orașului, cum remarca antrenorul Dan Jitaru, prin rezultatele de la grupele mici mai întâi. La categoria „speranțe” Agroland a câștigat titlul național în vară (foto, jos). Lucru care i-a adus o nominalizare la jocuri sportive la gala de final de an organizată la CJ Timiș.

volei agro (29)

„Am arătat că punem umărul la drumul Timișoarei către titlul de Capitală Culturală Europeană.


Sperăm la anul să fim prezenți cu rezultate net superioare. Pentru mine e o bucurie că Timișoara, unde nu exista ncio echipă la nivel feminin, în acest moment sunt două, ambele cu perspective de promovare în prima ligă. Noi ne-am dorit acest lucru din prima clipă. Agroland Timișoara își dorește să fie un club profesionist, o echipă în prima ligă, dar și cu echipe reprezentante la celelate categorii de junioare, cadete și speranțe”, a declarat Dan Jitaru, antrenorul fetelor.

Momentan Agroland e pe 2 în seria vestică a Diviziei A2 la senioare cu 13 puncte, are două jocuri în minus și cu șapte puncte mai puțin față de liderul din Tg. Mureș. Cealaltă timișoreană, CSU Politehnica, e pe 4, cu 11 puncte. Dan Jitaru e sigur că echipa sa se va impune în lupta pentru promovare. „E normal să ne dorim să facem performanță. Ne bucurăm că reușim să venim pe un fond de volei feminin inexistent și să reușim ceva durabil. Să avem o echipă reprezentativă în fiecare an în prima ligă. E unul dintre obiectivele noastre de la început. Cu siguranță se va realiza acest lucru”, mai spune Dan Jitaru.

Antrenorul timișorencelor admite că pretențiile ar putea crește simțitor din vara viitoare. „Vom avea cu siguranță două-trei jucătoare cu experiență pentru ca acești copii să crească frumos alături de ele. Cu siguranță un campionat de A cu Cupa României e mult mai costisitor ca liga secundă”, precizează Jitaru.

ACS Agroland e un club care se bazează pe sprijinul omului de afaceri Horia Cardoș și un adevărat exemplu-viu pentru sportul din țară. Jitaru și compania au făcut casă bună și cu voleiul de plajă în 2015. Drept dovadă a fost Satelitul CEV organizat la baza din Parcul Rozelor și în care Ioana Ordean și Adriana Melniciuc, de la Agroland, s-au clasat pe locul 7. „Noi ne-am propus de la bun început să continuăm activitatea și la volei de plajă, unde suntem în top, în timp ce la voleiul în sală, la junioare, cadete și speranțe ne dorim medalii de aur. Vedem câte reușim. Important e că avem în structura noastră oameni valoroși, dedicați. O echipă frumoasă, de fete alese atent, cu caracter, sportive de valoare care nu au cum să nu ajungă în top”, a conchis Dan Jitaru.

Foto: ACS Agroland / Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.