Radu Radoslav, la PRESSALERT LIVE: „Spiritul dialogului este esența orașului Timișoara”. Ce...

Radu Radoslav, la PRESSALERT LIVE: „Spiritul dialogului este esența orașului Timișoara”. Ce spune despre „netimișoreni” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

radu radoslav1

„Spiritul dialogului este esența orașului Timișoara”. Asta crede fost arhitect-șef al Timișoarei, Radu Radoslav, care a fost invitatul ediției din această seară a PRESSALERT LIVE. Arhitectul a menționat că trebuie să știi tot ce e în jur, dar că în viaţă e bine să ai viziunea proprie. Legat de planurile primarului Nicolae Robu de a face o fântână arteziană pe urbea de pe Bega, arhitectul a precizat că râul ar fi trebuit utilizat pentru canotaj, însă nu a contrazis dorinţa edilului de a face o fântână de două milioane de euro, precizând că Robu a fost ales cu un program electoral.

„Orice face în astea zece puncte are dreptate, fiindcă el cu astea a fost ales.


Ce face pe lângă astea zece puncte ar trebui să fie dezbatere publică. De asta v-am spus că acolo este dezbaterea publică atunci când vine viitorul candidat cu nu ştiu ce culoare politică şi viitorul candidat cu nu ştiu ce culoare politică trebuie dezbătute programele politice de specialişti”. Vobind despre intenţia primarului Robu de a muta Coloana Fidelităţii în Piaţa Bălcesscu, Radoslav a menţionat că gestul ar fi fost o ofensă adusă unei etnii şi un act care ar fi stricat echilibrul pe care se bazează multiculturalitatea din urbea de pe Bega. „Dacă nu eşti timişorean, nu ai voie să te bagi cu cizmele fiindcă nu înţelegi care e spiritul acestui oraş. Toţi în Timişoara am venit din altă parte. Timişoara nu a existat, a fost trasă de toţi. Că bunicii mei au venit din partea mamei din Europa din vreo zece ţări, din partea tatălui au venit de aici din Banat. Tot timpul a fost un creuzet în care au învăţat să se respecte unii pe ceilalţi. Ăsta este marele avantaj. Ăştia care spun că oltenii că nu ştiu ce sau că moldovenii, nu știu despre ce vorbesc. Toţi au jucat un rol. Nu discut că bucovinenii au venit în imperiu aicea, care îs moldoveni şi aşa mai depart”, a mai spus invitatul. Arhitectul a conchis că slaba implicare a societăţii civile în problemele urbei e cauzată de lipsa de încredere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.