„Regina” farmaciilor din Timișoara, Rodica Vlad, și alți patroni, CONDAMNAȚI la închisoare...

„Regina” farmaciilor din Timișoara, Rodica Vlad, și alți patroni, CONDAMNAȚI la închisoare pentru fraude cu facturi fictive. Vezi lista condamnaților

3
DISTRIBUIȚI

rodica vlad diicot

Tribunalul Mehedinţi a emis, miercuri, prima sentinţă în dosarul de evaziune fiscală în care au fost judecaţi mai mulţi oameni de afaceri care au avut relaţii cu mafia romilor de la Strehaia. Printre cei judecaţi în dosar a fost şi patroana lanţului de farmacii Vlad, Rodica Vlad, condamnată la cinci ani de închisoare cu executare. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel, scrie adevarul.ro.

PRESSALERT.ro a dezvăluit, în exclusivitate, la începutul anului cum polițiștii de la “Crimă Organizată” şi procurorii DIICOT Mehedinţi au instrumentat dosarul în care au fost trimişi în judecată pe cei 23 de inculpaţi acuzaţi de constituire, aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani. Ancheta a scos la iveală faptul că, din 2010, conducerea grupării ţigăneşti ,specializată în fraudarea bugetului de stat prin emiterea de facturi fictive, a fost preluată de Ioan Mihai, zis “Mex”, din Strehaia după moartea tatălui său.


În schimbul documentelor gruparea primind un procent intre 1 şi 9% pentru banii care-i facturau, îi scoteau din bănci şi îi returnau clienţilor, care-şi umflau artificial cheltuielile. “Mex” era cel care coordona,prin intermediul fratelui său Mihai Florin, zis “Rinichi”, “săgeţile” care duceau şi completau facturile pentru marfa care nu era, în realitate, niciodată livrată, se ocupa de legăturile cu cei care aveau nevoie de facturi măsluite şi de asigurarea de facturi fictive pentru “aprovizionarea” firmelor sale cu marfă.

Procurorii DIICOT au trimis în luna martie a anului 2013 în judecată 22 de persoane acuzate de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani. Procurorii DIICOT au pus astfel sub acuzare mai mulţi oameni de afaceri acuzaţi de legături ilegale cu mafia romilor din Strehaia, care au pus la punct o adevărată reţea de evaziune fiscală prin metoda „factura”. Printre cei judecaţi în dosar a fost şi Rodica Vlad, patroană a lanţului de farmacii Vlad şi una din cele mai bogate femei de afaceri din Timişoara. Rodica Vlad a fost condamnată de Tribunalul Mehedinţi la cinci ani de închisoare pentru aderare la un grup infracţional organizat, patru ani pentru evaziune fiscală în formă continuată şi trei ani pentru spălare de bani, rezultând o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare.

Magistraţii Tribunalului Mehedinţi au mai dispus următoarele pedepse:

Leliea Manda – şase ani de închisoare

Nicora Adrian – şase luni de închisoare cu suspendare

Bălan Romeo Adrian – cinci ani de închisoare

Cesărean Plesnecute Ovidiu – doi ani cu suspendare Macavei Marius Daniel – cinci ani de închisoare

Iederan Dinu Marian – cinci ani de închisoare

Iliaş Tiberiu Marcel – cinci ani de închisoare

Raţiu Ovidiu Laurian – cinci ani de închisoare

Boie Constantin – cinci ani de închisoare

Sârbu Nicolae – cinci ani de închisoare

Mihai Ioan zis Mex – doi ani şi şase luni cu executare

Mihai Florin zis Rinichi – doi ani cu executare

Cocoşatu Săndel Victor – doi ani şi şase luni cu executare

3 COMENTARII

  1. „De asemenea vă informăm ca Doamna Vlad Rodica a fost numită
    de către Comitetul Director Central în funcţia de Vicepreşedinte –
    Comisar O.A.D.O.R. – şi face parte din Departamentul de Prevenire
    a Infacţionalităţii Abuzurilor şi Corupţiei.”
    Lupul paznic la stana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.