RETROSPECTIVĂ 2015 Pasajul Michelangelo, de la inaugurarea FARAONICĂ, la probleme după nici...

RETROSPECTIVĂ 2015 Pasajul Michelangelo, de la inaugurarea FARAONICĂ, la probleme după nici jumătate de an. Vezi declarațiile alambicate ale lui Robu FOTO

2
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-333923293">

michelangelo pasaj (4)

La fel ca şi în anii precedenţi, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, s-a remarcat şi în 2015 prin tăieri de panglici. Dacă în trecut edilul inaugura cu mare tam-tam chiar şi bucăţi de drum de 800 de metri, totul pentru a da impresia că realizările sale sunt extrem de mari şi multe, în 2015, edilul a tăiat panglica unui nou obiectiv de infrastructură extrem de drag lui, dar și important pentru fluidizarea traficului. Vorbim despre pasajul rutier Michelagelo, care a fost inaugurat de edilul liberal chiar de ziua sa, în 28 mai, cu alai de liberali, dar şi cu un concert de muzică. “Da, muzica a fost necesară, e adevărat că prezența membrilor PNL nu era necesară, dar aceștia au venit din suflet și au fost alături de mine pentru a marca acest moment”, declara edilul la acea dată. De atunci și până aproape de finalul acestui an, edilul s-a lăudat de câte ori a avut ocazia cu pasajul pe care l-a prezentat mereu ca fiind una din marile sale realizări. Ei bine, înainte cu câteva zile de venirea Crăciunului, mai multe crăpături au fost prezentate în presa locală. Practic, pasajul prezentat de Robu ca model de succes de implementare a unui proiect are deja fisuri la nici jumătate de an de la realizarea lui. Întrebat în legătură cu situaţia, primarul nu s-a sfiit să insulte din nou presa locală. Ulterior, Robu a revenit la sentimente mai bune.

„Sigur că e puțin probabil să aveți pregătirea de specialitate în domeniul construcțiilor, nici eu nu o am. Presupun că și dumneavoastră, general, nu o aveți. Trebuie să vorbim cu oamenii care sunt constructori. Despre ce este vorba acolo… nu a apărut nicio crăpătură, nimic spectaculos, nimic semnificativ, ci sunt fisuri în mortar. Acolo este o structură de rezistență extrem de solidă, cu un zid gros, iar peste acel zid este pus mortar. Evident, când se face o asemenea construcție care are, mă refer la zidurile pasajului, 455 de metri lungime se prevăd rosturi de dilatare, niște interstiții. În acele interstiții și la suprafață peste tot betonul care a fost turnat se aplică mortar. Fiind vibrații în zonă, periodic se vor face fisuri în mortar. Și la clădirile care sunt situate în zonele cu trafic apar fisuri. Chiar am fost la Catedrală și am văzut niște fisuri. Cum să vii să spui asemenea aberații că e pericol de surpare! Trebuie să te documentezi mai întâi, să vorbești cu specialiștii. Unii au vorbit despre așa ceva și crează panică pentru că ei au o misiune și anume să ducă în derizoriu realizările Timișoarei. Constată că Timișoara a reușit performanța rară, poate singulară în România, de a implementa cu succes 35 de proiecte din 35. Proiecte care totalizează în jur de 1 miliard de lei, perioadă în care alții și-au arătat neputința. Evident că asta pe unii îi deranjează și este o anumită agendă a unora de a denigra. Timișorenii sunt oameni cu cap, oameni care trec pe acolo și pot întoarce ei capul să vadă despre ce fisuri este vorba. Se intervine periodic, dar nu acum, când vremea va fi corespunzătoare. Se va interveni. Lucrarea e în garanție cinci ani oricum. Nu e nimic semnificativ, nu sunt probleme, unii ridică asemenea fisuri în mortar la rangul de problemă. Timișoara are o mare problemă, nu are nicio problemă. Timișoara are satisfacția unor realizări excepționale, atât. Se va interveni, dar după un interval de timp este așteptat să apară din nou fisuri. Sunt soluții, unii au placat. Trebuie să înțelegeţi, oameni buni, că e vorba doar de un mortar care-i aplicat acolo. Să nu-i dezinformăm pe cetățeni”, a explicat Robu. E important de spus şi că pasajul este păzit de trei echipaje de poliţie locală, în vreme ce în Timişoara oamenii sunt jefuiţi în tramvaie.

2 COMENTARII

  1. Pasajul lui Robu…. Așa primar , așa pasaj… În ce privește echipajele de la impostorii locali alocate acolo, e normal. Obiect al activități oricum nu au și sunt capuse ale bugetului local așa măcar de fațada „fac ceva”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.