RETROSPECTIVĂ 2015 Timişul, judeţul în care s-au înregistrat cele mai multe note...

RETROSPECTIVĂ 2015 Timişul, judeţul în care s-au înregistrat cele mai multe note de 10 din ţară, la Bac. Ce alte premii au obținut tinerii la concursurile la care au participat

0
DISTRIBUIȚI

elevi 10

Rezultate excepționale obținute de tinerii timișoreni, în acest an, la olimpiadele naționale şi la concursurile internaţionale la care au participat, şi nu numai. Zeci de elevi sau studenţi s-au întors cu numeroase premii şi menţiuni de la competiţiile la care au concurat.

Mai mult, nouă liceeni din judeţul Timiş au reuşit să uimească o ţară întreagă, după prima sesiune a examenului de Bacalaureat. Asta pentru că au obţinut media 10 la examenul “maturităţii”, Timişul fiind judeţul în care s-au înregistrat cele mai multe note maxime din ţară. Elevii de 10 de la BAC-ul din anul 2015 sunt: Oana-Roxana Ciocioman, Tania-Laura Copocean, Georgia-Mălina Marinaş, Mădălina Doncean, Ana Sirianţu, Karina Ciupa, Bianca-Elena Stoian, Simina-Victoria Ardelean şi Tudor-Traian Condor.

Printre tinerii care au obţinut o performanţă demnă de lăudat se numără şi un student de la Universitatea de Vest din Timişoara. Nicolae Hațegan, înscris în anul IV, la Canto, la Facultatea de Muzică și Teatru, este primul român care a reușit să câștige concursul pentru corul Radio France – Paris. Studentul timișorean a concurat cu alți participanți din 42 de țări, care s-au “bătut” pentru patru posturi în partida de tenor.

paul codrin oneci

Totodată, Codrin Paul Oneci, înscris în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara, a obţinut medalia de bronz la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene EUSO 2015.


Competiția s-a desfășurat în perioada 26 aprilie – 3 mai la Klagenfurt, Austria. De asemenea, elevul timişorean s-a întors, în această vară, cu menţiune de la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, desfăşurată în Indonezia. Paul Codrin Oneci are, deja, un palmares impresionant: medalii de aur sau argint la Olimpiada Națională de Fizică, premiul întâi la diverse concursuri naționale de fizică, medalii de bronz la Olimpiada Națională de astronomie și astrofizică sau calificări în loturile olimpice lărgite la fizică sau la astronomie.

vlad rochian

Un alt elev cu care ne mândrim este Vlad Rochian, înscris în clasa a X-a la Liceul Teoretic “Grigore Moisil” din Timişoara. Elevul, care a intrat la liceu cu media 10, a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Balcanică de Informatică. Competiţia a avut loc în perioada 28 iunie – 3 iulie în Ruse, Bulgaria. De asemenea, Vlad Rochian s-a întors cu medalia de argint de la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, pe care a obţinut-o la proba de Informatică. Concursul a avut loc în Rusia, în luna iulie.

Un profesor de la Universitatea Politehnica din Timişoara a fost desemnat cel mai bun din lume în domeniul automaticii, ştiinţă care se ocupă cu studiul şi realizarea unor structuri şi echipamente capabile să asigure conducerea sistemelor fără intervenţia umană. Este vorba de inginerul Radu-Emil Precup, ale cărui rezultate, realizate împreună cu echipa sa, au adus universitatea timişoreană pe locul I în lume, devansând universităţi de prestigiu, în domeniul „Controllers, Control şi Tunning”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.