Sanda Greblă și Dorel Borza, membri în CA al Retim, spun că...

Sanda Greblă și Dorel Borza, membri în CA al Retim, spun că nu au aprobat închirieri de utilaje, deși sunt zeci de mașini luate de la acționarul german în ultimii trei ani

DISTRIBUIȚI

SEDINTA DE CONSILIU LOCAL08_resize sanda grebla

Reacții identice ale celor doi oameni de încredere ai primarului Timișoarei, Nicolae Robu – Sanda Greblă şi Dorel Borza- care sunt reprezentanții Consiliului Local Timișoara în consiliul de administraţie al Retim după ce, aseară, la PRESSALERT LIVE consilierul local PSD, Alfred Simonis a susținut că societatea a închiriat mașini de la acționarul german cu sume enorme, deși avea bani să le cumpere, valoarea tranzacțiilor fiind de peste un milion de euro în ultimii ani. Prin această metodă s-a ajuns ca pentru un utilaj să se plătească o chirie de un milion de lei.

Contactat de PRESSALERT.ro pentru a explica dacă a fost de acord cu închierea de maşini pentru RETIM şi cine a propus cumpărarea unui Mercedes pentru primarul Nicolae Robu, Dorel Borza a declarat că „noi nu am votat pentru închirierea de maşini.


Acestea sunt contracte vechi, când am venit noi erau deja încheiate. Nu ştiam despre aceste contracte, care sunt din perioada 2006 – 2012, noi nu am încheiat asemenea contracte”. Despre Mercedesul Clasa E, Borza a spus că „noi nu am votat. Probabil că asta s-a decis în AGA”.

La aceleaşi întrebări, Sanda Greblă a declarat că „noi nu am votat contracte legate de închirieri, este vorba despre contracte mai vechi din 2012. Nu am votat nimic nici în legătură cu achiziţionarea unui Mercedes, toate deciziile s-au luat în AGA. Dacă ne-ar fi întrebat cineva ceva, am fi votat într-un fel sau altul”.

Declarațiile celor doi sunt contrazise de contractele existente la Retim. Astfel, în 2012 au fost închiriate 3 Dacia Logan, în 2013 – patru autogunoiere și automăturătoare plus o semiremorcă, în 2014 alte nouă mașini printre care un plug și o sărăriță , iar în 2015 – alte cinci autogunoiere și autoutilitare.

1 COMENTARIU

  1. Da’ rolul acestor indivizi in Consiliul de administratie nu este sa verifice si sa supravegheze activitatea societatii? Sau ei sunt pusi acolo numa’ sa isi ia salariile? ”Nu stiu” – nu ar trebui sa existe la un membru in CA al unei companii. Da’ daca ei nu stiu, sper macar sa raspunda pentru ca nu stiu…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.